Tuesday, February 27, 2024
Jurnalism corect


Comisia Europeană a pregătit al 5-lea pachet de sancțiuni la adresa Rusiei / Exporturile de cărbune și navele maritime, vizate

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 5 aprilie 2022

Ursula von der Leyen a anunțat marți, 5 aprilie, noile sancțiuni la adresa Federației Ruse, propuse de Comisia Europeană ca răspuns la invazia din Ucraina. Importurile de cărbune din Rusia vor fi oprite, navele maritime ale Rusiei nu vor mai fi primite în porturile Uniunii Europene, iar firmele ruse nu vor mai putea participa la licitațiile publice organizate pe teritoriul UE.

Rusia duce un război crud și nemilos, inclusiv împotriva populației civile din Ucraina. Trebuie să menținem presiunea în acest moment critic”, a declarat Ursula von der Leyen.

Președintele Comisiei Europene a anunțat noul pachet de sancțiuni, al cincilea, propus pentru a fi adoptat la adresa Federației Ruse.

În primul rând, exporturile de cărbune din Federația Rusă în UE, ce însumează 4 miliarde de euro pe an, vor fi suspendate. Totodată, Comisia propune ca 4 bănci ruse, inclusiv VTB, să fie eliminate complet de pe piață.

Sancțiunile ar urma să vizeze și navele maritime din Rusia. Concret, porturile Uniunii Europene ar urma să nu mai primească navele ruse sau cele operate de firmele ruse. Totodată, se discută despre suspendarea operatorilor de transport din Rusia și Belarus.

Vor fi impuse sancțiuni în ceea ce privește exporturile de echipamente tehnologice din Uniunea Europeană către Rusia, iar firmele ruse nu vor mai putea participa la nicio achiziție publică pe teritoriul UE.

Banii proveniți din taxele europenilor nu ar trebui să mai meargă în Rusia, indiferent de forma tranzacțiilor”, a spus Ursula von der Leyen.

Pentru a fi adoptate, propunerile Comisiei Europene trebuie votate în unanimitate de statele membre.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW