Wednesday, July 3, 2024
Jurnalism corect


Comisia Europeană a deschis o anchetă împotriva Meta în legătură cu măsurile de protecție a minorilor luate de platformele sale

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 16 mai 2024

Comisia Europeană (CE) a deschis joi, 16 mai, o procedură oficială împotriva Meta, în legătură cu protecţia minorilor pe platformele sale Facebook şi Instagram, se arată într-un comunicat de presă al Executivului comunitar remis joi, 16 mai. 

Executivul comunitar își face griji în ceea ce privește interfețele online ale Facebook și Instagram, care pot exploata slăbiciunile și lipsa de experiență ale minorilor și pot provoca un comportament care provoacă dependență și în legătură cu măsurile de atenuare pentru a preveni accesul minorilor la conținut neadecvat, în special instrumentele de verificare a vârstei utilizate de Meta.

La sfârșitul lunii aprilie, CE a deschis o a doua procedură oficială și împotriva TikTok. Executivul comunitar ar putea cere suspendarea programului de recompense TikTok Lite în UE, în așteptarea evaluării siguranței acestuia. 

Comisia este îngrijorată de „Programul de sarcini și recompense” al TikTok Lite, care permite utilizatorilor să câștige puncte în timp ce efectuează anumite „sarcini” pe TikTok – cum ar fi vizionarea videoclipurilor, aprecierea conținutului, urmărirea creatorilor, invitarea prietenilor să se alăture TikTok etc. – a fost lansat fără o evaluare prealabilă a riscurilor pe care le presupune, în special cele legate de efectul de dependență al platformelor, și fără a lua măsuri eficiente de atenuare a riscurilor.

„Acest lucru este deosebit de îngrijorător pentru copii, având în vedere absența suspectată a mecanismelor eficiente de verificare a vârstei pe TikTok”, se arată în comunicatul de presă al Executivului comunitar. 

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW