Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Comisia Europeană a aprobat două noi programe regionale pentru România

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 26 octombrie 2022

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a primit aprobarea din partea Comisiei Europene (CE) pentru două noi Programe Regionale aferente perioadei de programare 2021-2027, Programul Regional Sud-Est și Programul Regional Nord-Est. 

În acest moment, șase Programe Regionale sunt aprobate de Executivul European, după ce PR Vest, PR Sud-Muntenia, PR Nord-Vest și PR Sud-Vest Oltenia au fost aprobate zilele trecute.

Este vorba de programele prin care regiunile României își vor implementa politicile proprii de dezvoltare.

„Cele 8 Programe Regionale aferente perioadei 2021-2027 au fost elaborate în așa fel încât să fie permis transferul de competenţe administrative şi financiare de la nivelul administraţiei publice centrale la nivelul administraţiei publice din unităţile administrativ-teritoriale, împreună cu resursele financiare necesare exercitării acestora”, explică MIPE într-un comunicat de presă.

Obiectivele asumate de PR Nord-Est și PR Sud-Est

PR Sud-Est, cu o finanțare de 1,4 miliarde euro va finanța proiecte de digitalizare, de reducere a emisiilor de carbon, dar și din domeniul educației și al turismului.

„Pentru intervențiile dedicate asistenței tehnice este prevăzută o alocare financiară totală de 62,76 milioane euro”, mai specifică MIPE.

PR Nord-Est are un buget în valoare de aproximativ 1,8 miliarde și are ca obiective, de asemenea, finanțarea de proiecte de digitalizare, de reducere a emisiilor de carbon, din domeniul educației și al turismului, cu 74,3 milioane euro dedicate asistenței tehnice.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW