Tuesday, June 15, 2021
Jurnalism corect


Comisia de la Veneția a respins cererea de eliberare din funcție a lui Tudorel Toader / Fostul ministru al Justiției rămâne în continuare membru

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie , at 18 iunie 2020 Etichete: ,

Comisia de la Veneția nu a supus la vot cererea Guvernului României de eliberare a lui Tudorel Toader din funcția de membru al forului consultativ al Consiliului Europei. Conform surselor mainnews.ro, cererea executivului român nu a intrat pe ordinea zi. 

Pentru că nu a fost votată, cererea Guvernului României este ca și când ar fi fost respinsă, ceea ce înseamnă că Tudorel Toader rămâne în continuare membru în Comisia de la Veneția.

La sfârșitul lunii mai, Comisia de la Veneția a primit de la Guvernul României cererea pentru eliberarea lui Tudorel Toader din funcția de membru al prestigiosului for consultativ al Consiliului Europei.

Discuțiile despre revocarea lui Tudorel Toader din cadrul Comisiei de la Veneția au început după decizia CEDO în cazul fostei șefe a DNA.

Laura Codruța Kovesi a câștigat  procesul de la CEDO intentat de ea în care a contestat revocarea din funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție. Potrivit deciziei CEDO, Laurei Codruței Kovesi i-a fost încălcat dreptul la un proces echitabil și dreptul la liberă exprimare.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW