Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Comisia de Buget din Senat a aprobat cererea de reexaminare a lui Klaus Iohannis pe legea privind scutirea jurnaliștilor de la plata impozitului

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 7 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Comisia de Buget din Senat a aprobat marți în unanimitate solicitarea președintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii privind scutirea jurnaliștilor de la plata impozitului pe venit.

În esență, Klaus Iohannis reclamă faptul că prin adoptarea actului normativ ar fi atins principiul echității fiscale.

„Considerăm că definirea legală a activității de jurnalism fără asigurarea unei corelări cu cadrul legislativ general aplicabil mass-mediei – Legea audiovizualului nr. 504/2002 și/sau Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe – poate conduce la confuzii și probleme în aplicare atât cu privire la sfera de cuprindere a activității, cât și la exercitarea unei profesii ce ține direct de libertatea de exprimare, generând inclusiv riscul îndepărtării de la principiul egalității cetățenilor în fața legii și, implicit, cel al echității fiscale.”

Legea a fost inițiată de deputatul PSD, Valeriu Steriu și a fost adoptată în luna februarie de Parlament, în pofida criticilor venite din partea unor jurnaliști, care au acuzat factorul politic că dorește să influențeze activitatea mass-media.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW