Friday, August 12, 2022
Jurnalism corect


Comisarul pentru Transporturi, Adina Vălean, despre călătoriile cu avionul: Măsurile de distanțare fizică în avion nu vor fi obligatorii / Recomandăm purtarea măștii

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 13 mai 2020 Etichete: , ,

Comisia Europeană nu recomandă companiilor aviatice obligativitatea impunerii de măsuri de distanţare fizică între pasagerii din avioane, pentru că distanţarea fizică în aeronave este imposibilă, a declarat comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean.

„Noi recomandăm purtarea obligatorie a măştii în interiorul avionului. Tocmai pentru că distanţarea fizică în interiorul avionului nu este cu adevărat posibilă şi pentru că nu recomandăm măsuri de distanţare fizică în avion ca obligativitate, adică un număr mai mic de pasageri şi aşa mai departe, am înlocuit aceasta cu purtarea măştii, cu punerea la dispoziţia pasagerilor a dezinfectantului de mâini pe tot parcursul zborului, cu alte chestiuni de natură practică legate de vânzarea obiectelor sau a alimentelor şi băuturilor la bordul avionului”, a afirmat Adina Vălean, la Digi 24, citată de Agerpres.

Adina Vălean a spus că executivul european va lăsa la latitudinea companiilor aviatice dacă vor limita vânzările a numărului de locuri din avion.

„Cred că oamenii trebuie să fie foarte bine informaţi înainte de a-şi rezerva o călătorie şi înainte de a se prezenta la aeroport de toate condiţiile la care trebuie să se aştepte şi de toate regulile pe care vor trebui să le respecte. O bună informare este cheia. Noi recomandăm purtarea obligatorie a măştii în timpul zborului. Trebuie să vă spun că şi companiile aeriene pot lua ce decizii doresc, şi ele se află într-o situaţie în care trebuie să devină tot mai atractive şi să reinstituie încrederea consumatorilor, a pasagerilor în a-şi relua călătoriile, şi atunci sigur că sunt companii aeriene care fac un pas mai departe, care oferă o vânzare limitată a numărului de locuri din avion, sunt altele care au imaginat alte metode suplimentare de separare, dar noi nu o recomandăm ca obligativitate. Însă trebuie să spun că de tot ce înseamnă siguranţa în aviaţie se ocupă Agenţia Europeană pentru Siguranţa în aviaţie (EASA), şi am mandatat-o ca împreună cu Centrul European pentru Combaterea Bolilor (ECDC) şi cu alte instituţii europene importante să meargă un pas mai departe şi dacă este nevoie să impună reguli suplimentare, ele vor fi de natură tehnică şi vor fi comunicate tuturor”, a afirmat Adina Vălean.

Reprezentanta Comisiei Europene a apreciat că măsuri de tipul testării pentru COVID-19 pe aeroport sau a paşapoartelor de imunitate nu sunt recomandate de forul european.

„Eu nu sunt de acord cu astfel de măsuri şi nici colegii mei din Comisie care se ocupă direct cu problemele legate de epidemie, nu recomandăm aşa ceva, nu sunt suficient de fiabile, cineva poate să fie testat acum şi peste jumătate de oră să ia virusul. Nu recomandăm astfel de măsuri, iar acolo unde se vor lua vor exista discuţii cu statele membre pentru a renunţa la impunerea unor astfel de măsuri în ceea ce priveşte călătoria sau accesul în ţara respectivă”, a adăugat Adina Vălean.

Sursa foto: Facebook / Adina Vălean

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW