Sunday, August 14, 2022
Jurnalism corect


Comisarul european pentru Justiţie: România nu e în situaţia activării „operațiunii nucleare”

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 19 iunie 2019 Etichete: , , , ,

Comisarul european pentru Justiţie, Vera Jourova, susține că România nu e în situaţia activării Articolului 7 din Tratatul European, cunoscut și sub numele de „operațiunea nucleară”.

Potrivit oficialului european, de la ultima sa vizită în România, lucrurile s-au schimbat în domeniul justiției. Vera Jourova a punctat că „Articolul 7 este dedicat pentru momentele în care există o situație gravă, o încălcare sistematică a statului de drept”, spunând că „nu suntem în această situație cu România”.

Prin activarea Articolului 7, unui stat din Uniunea Europeană i se suspendă dreptul la vot în cadrul Consiliul UE, deci nu își mai poate apăra interesele de la nivel european. Aceasta este cea mai dură sancțiune politică pe care o țară o poate primi.

Frans Timmermans a trimis, pe 10 mai, o scrisoare potrivit căreia executivul european ar putea declanșa o procedură preliminară activării Articolului 7 din Tratatul UE pentru România, în cazul în care modificările la codurile penale vor intra în vigoare.

Ulterior condamnării ljui Liviu Dragnea și preluării conducerii PSD, Viorica Dăncilă a avut întâlniri cu oficialii europeni, asigurându-i pe aceștia că România va respecta statul de drept și va continua parcursul european.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW