Tuesday, February 20, 2024
Jurnalism corect


Comisarii de mediu au sancționat Primăria Capitalei. Anunțul ministrului Costel Alexe

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 7 martie 2020 Etichete: , , , , ,

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat, sâmbătă, că inspectorii Gărzii de Mediu au sancționat Primăria Capitalei și primăriile de sector pentru că nu au implementat măsurile din Planul Integrat de Calitate a Aerului pe care s-au asumat să le respecte.

 „Sursa principală pentru poluarea aerului din București o reprezintă traficul auto. Toate măsurile asumate de PMB sunt zero sau aproape de zero. Comisarii de mediu au sancționat Primăria Capitalei și primăriile de sector pentru neimplementarea acestor măsuri pe care și le-au asumat în Planul Integrat de Calitate a Aerului”, a declarat ministrul Mediului, Costel Alexe.

Potrivit ministrului Mediului, din cele 20 de măsuri din planul integrat de calitate a aerului din București, șase trebuia să fie deja implementate. Comisarii de mediu au stabilit că doar 40% din tot ce și-a asumat Primăria Capitalei s-a și realizat.

„Planul integrat de calitate a aerului din București are 20 de măsuri, dintre care 6 ar fi trebuit să fie deja implementate, dar nici nu s-au apucat de ele. Comisarii de mediu au evaluat că doar 40% din tot ce și-a asumat Primăria ca măsuri pentru reducerea poluării din București au fost operaționalizate și implementate. Nu avem modernizarea centralelor de cvartal, nu avem modernizarea infrastructurii rutiere, nu avem transport public modern, prietenos cu mediul, nu avem suprafețe verzi din ce în ce mai mari”, a mai spus ministrul Mediului.

sursa foto: Facebook

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW