Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Comisarii ANPC au găsit gândaci în cantina unui cămin pentru vârstnici din Bucureşti

By news.ro , in Stirile zilei , at 8 aprilie 2022

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au verificat cantina unui cămin pentru vârstnici din Bucureşti şi au descoperit gândaci în spaţiile de prepare a hranei şi în zonele de depozitare. Ei au dat o amendă în valoare de 10.000 de lei, au oprit activitatea cantinei până la remedierea deficienţelor şi au propus închiderea acestei pentru o perioadă de cel mult şase luni.

ANCP a transmis printr-un comunicat de presă că vineri, 8 aprilie, a fost realizată o amplă acţiune de control la cantina din incinta Centrului Rezidenţial “Sf. Teodora” din Bucuresti, din Sectorul 4 al Capitalei, centrul aparţinând Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti.

„Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti pare o formă de antrenament a sistemului imunitar a celor pe care ne imaginăm că îi asistă. Cum presupun că nu au fost serviţi niciodată gândaci în meniu, înseamnă că aceştia doar au infestat bucătăria. Mizeria şi lipsa de igienă par ingrediente de bază în blocul alimentar controlat. Strigător la cer este faptul că peste tot pe unde Autoritatea noastră a trecut, în ultima perioadă, lucrătorii de acolo s-au mobilizat şi, în cea mai mare parte dintre locaţii, au reuşit să şi facă curat. Deci se poate. Nu există, din păcate, în actele normative, amenzi pentru nepăsare, dezinteres sau nesimţire. Trebuie să mulţumesc colegilor pentru fermitate şi determinarea de a sancţiona şi a lua măsurile ce s-au impus. Concluzia ultimelor acţiuni de control este că, din leagăn până la patul bolnavului, trecând prin bucătărie, cu autobuzul eventual, toate lucrurile sunt tratate cu nepăsare”, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu.

Echipele de control au descoperit gândaci în spaţiile de preparare a hranei, dar şi în zona de depozitare, ustensile de bucătărie neigienizate, paviment neigienizat, mizerie pe partea superioară a frigiderelor,  plăci de plafon din ghips-carton fisurate şi rupte, chedere de la frigidere neigienizate şi dislocate.

În urma acestor nereguli, comisarii ANPC au dat o amendă în valoare de 10.000 de lei, au oprit activitatea cantinei până la remedierea deficienţelor şi au propus şi închiderea temporară a acesteia pentru cel mult şase luni.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW