Tuesday, August 4, 2020
Jurnalism corect


Comisar de poliţie din Galaţi acuzat de 16 infracţiuni de luare de mită, trimis în judecată

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 31 iulie 2020 Etichete: ,

Un comisar-șef de poliție din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Galați a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. Acesta este acuzat că a primit sume cuprinse între 50 și 300 de lei și alte bunuri, pentru programarea „peste rând” a candidaților la examenul pentru obținerea permisului de conducere, înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme și preschimbarea fără programare a permisului de conducere.

Conform procurorilor anticorupție, comisarul şef Mitică Petcu a fost trimis în judecată  în stare de arest la domiciliu, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (16 acte materiale). De asemenea, alte trei persoane au fost trimise în judecată în stare de libertate, pentru comiterea mai multor infracţiunii de dare de mită.

Mitică Petcu este acuzat că, în perioada ianuarie – martie 2020, ar fi primit, de la mai multe persoane, printre care şi cele trei trimise în judecată alături de el, diferite sume de bani (cuprinse între 50 lei şi 300 lei) şi alte bunuri, care nu i se cuveneau, pentru: programarea „peste rând” a candidaţilor la examenul pentru obţinerea permisului de conducere,  înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme, preschimbarea fără programare a permisului de conducere.

În cauză, a fost dispusă instituirea măsurii sechestrului asigurator asupra unor sume de bani ridicate de la el.

Anterior, procurorii anticorupţie au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu cinci inculpaţi, în sarcina lor reţinându-se săvârşirea unor infracţiuni de dare de mită (autorat şi instigare).

În prezenţa apărătorilor aleşi, inculpaţii au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reţinute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi sunt de acord cu felul şi cuantumul pedepselor aplicate, precum şi cu forma de executare a acestora, respectiv:

– în cazul a trei persoane – 1 an şi 5 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani,

– în cazul celorlalte două persoane – 2 ani şi 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 4 luni.

Dosarele de urmărire penală privindu-i pe cei cinci inculpaţi, împreună cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Galaţi.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW