Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Comasarea alegerilor, pe agenda discuțiilor la PSD. Gabriel Zetea: PSD nu își dorește în mod special / Opoziția susține propunerea

By Preda Maria , in Politic Stirile zilei , at 10 ianuarie 2024 Etichete: , , ,

Gabriel Zetea, vicepreședintele PSD, a declarat, miercuri, pentru Radio France Internationale că PNL susține propunerea comasării alegerilor, însă PSD-ul nu își dorește asta în mod deosebit. Vicepreședintele PSD a punctat faptul că argumentul este unul valid din punct de vedere al bugetului, însă nu și din punct de vedere al democrației. Gabriel Zetea a menționat că PSD vrea ca alegerile să fie respectate după calendarul propus, așa cum este el, însă dacă mai multe partide vor susține comasarea alegerilor, nici PSD nu se va da înlături.

„Este o propunere pe care colegii din coaliţie, membrii PNL îşi doresc să o aibă, aceea de a comasa anumite tipuri de alegeri. PSD nu doreşte în mod special. Noi dorim în primul rând respectarea calendarului electoral, aşa cum a fost el stabilit sau aşa cum este în acest moment, dar nu excludem a priori orice discuţie despre comasarea alegerilor, atâta vreme cât există argumente solide”, a punctat Gabriel Zetea.

A menționat că argumentul opoziției este acela al bugetului, însă din punctul lui de vedere nu este suficient: „Este un argument valid din punct de vedere al bugetului, dar nu un argument valid atunci când vorbim despre democraţie. Democraţia se întreţine evident cu bani, democraţia este scumpă, aşa cum este peste tot în lume. Dacă argumentul banilor ar fi singurul care ar trebui luat în considerare, Doamne fereşte, atunci am ajunge să nu mai facem alegeri, pentru că ele costă foarte mult”, a declarat vicepreședintele PSD.

Reducerea cheltuielilor, argumentul PNL pentru comasarea alegerilor

PNL ar aduce ca argument principal faptul că structurarea alegerilor două câte două ar eficientiza cheltuirea banilor publici și s-ar reduce cheltuielile.

Dacă această propunere a PNL ar fi susţinută de mai multe partide, atunci putem să mergem înainte cu o astfel de modificare”, a transmis Zetea.

Ministrul Finanțelor Marcel Boloș a declarat ieri, 9 ianuarie, că suprapunerea alegerilor ar duce la o reduce a cheltuielilor cu 1 miliard de lei, susținând propunerea de a comasa două tipuri de alegeri.

Sursă foto: Facebook / Gabriel Zetea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW