Friday, July 1, 2022
Jurnalism corect


Comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa: România joacă un rol cheie pentru întreaga Alianţă

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 4 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR), generalul Tod D. Wolters, a subliniat rolul cheie jucat de România în arhitectura de securitate a Alianței și a reafirmat angajamentul NATO pentru apărarea statelor membre.

„Suntem foarte mândri de naţiunea dumneavoastră şi de NATO pentru eforturile făcute ca această criză sanitară să nu devină o criză de securitate. După cum ştiţi, România joacă un rol cheie extraordinar pentru întreaga Alianţă. Această mare naţiune este esenţială în ceea ce priveşte contribuţia sa la securitatea regiunii Mării Negre. La sol, prezenţa înaintată a NATO este construită în jurul Brigăzii Multinaţionale conduse de România. În Marea Neagră, participarea ţării dumneavoastră în exerciţii comune şi patrule maritime contribuie la securitatea şi vigilenţa NATO. În aer, misiunea de Poliţie Aeriană Întărită pe teritoriul României întăreşte apărarea colectivă la nivelul NATO, demonstrând coeziunea NATO pentru implementarea conceptelor de apărare şi descurajare”, a afirmat oficialul într-o declarație de presă, vineri, la sediul MApN din București, citat de AGERPRES.

De asemenea, generalul a vorbit despre conflictul din Mediterana de Est, dar şi de recentul mesaj transmis de secretarul general al NATO privind ancheta în cazul otrăvirii lui Aleksei Navalnîi.

„Turcia şi Grecia sunt aliaţi valoroşi în interiorul Alianţei. Este credinţa mea, în calitate de comandant al Forţelor Aliate din Europa, că promovarea acestui dialog este soluţia şi suntem pe acest drum”, a spus Wolters.

Totodată, Tod D. Wolters a făcut referire şi la importanţa transparenţei şi în cazul Navalnîi.

„Cred că liniile directoare prezentate de secretarul general sunt foarte înţelepte. Cred că transparenţa completă este lucrul de care avem nevoie pentru a continua eforturile noastre asupra aspectelor pe care le putem îmbunătăţi”, a punctat el.

Declarații de presă

🔴Live: Declarații de presă ale șefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu și ale comandantului Comandamentului Suprem al Forţelor Aliate în Europa (SACEUR), generalul Tod D. Wolters, la sediul Ministerului Apărării Naționale

#WeAreNATO #MApN #ArmataRomâniei

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro pe Vineri, 4 septembrie 2020

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW