Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Comandantul Flotei rusești din Marea Neagră a fost ucis, anunță Ucraina

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 25 septembrie 2023

Comandantul Flotei rusești din Marea Neagră, amiralul Viktor Sokolov, a murit în urma unei lovituri cu rachetă asupra sediului Flotei, a anunțat într-o postare pe Twitter un consilier al Ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, Anton Gerashchenko. Atacul a fost condus de Forțele pentru Operații Speciale ale Ucrainei. 

„Comandantul Flotei Mării Negre ruse, amiralul Viktor Sokolov, a murit în urma loviturii cu rachetă asupra sediului Flotei, împreună cu alți 34 de ofițeri. Alți 105 au fost răniți. Clădirea nu poate fi restaurată – Forțele Speciale de Operațiuni ale Ucrainei”, se arată în postarea citată.

Conform The Kyiv Independent, atacul asupra Carterului General din Sevastopol al Flotei ruse a avut loc la 22 septembrie. Sky News notează că s-au folosit rachete de croazieră Storm Shadow.

Potrivit Ministerului Apărării din Regatul Unit, atacul asupra facilității de reparații Sevmorzavod din Sevastopol a dus la distrugerea navei de asalt amfibie de clasă Ropucha, Minsk, și a avariat grav submarinul de clasă Kilo, Rostov-on-Don, ambele aflându-se în proces de reparații în momentul atacului.

Sursa foto: Twitter / Anton Gerashchenko

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW