Wednesday, April 1, 2020
Jurnalism corect


Colegiul Medicilor: Solicităm testarea imediată a tuturor medicilor din țară cu prioritate!

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 26 martie 2020 Etichete: , , ,

Colegiul Medicilor din România (CMR) solicită testarea de urgență pentru COVID-19 a tuturor medicilor din România și a tuturor pacienților internați spitale.

„Cu toate că începând cu discursurile președintelui, Klaus Werner Iohannis, ale premierului, Ludovic Orban, și ale ministrului demisionar, Victor S. Costache, s-a solicitat protecția fizică și biologică a medicilor, constatăm că acest lucru nu se întâmplă încă în totalitate și peste tot, lucru care în opinia noastră trebuie remediat de îndată și necondiționat. Cerem aceasta, în primul rând, pentru securitatea sanitară națională și abia apoi pentru securitatea sanitară a medicilor!
În acest sens solicităm testarea imediată a tuturor medicilor din țară cu prioritate!”

Colegiul Medicilor vrea testarea tuturor pacienților internați

CMR solicită ca fiecărui pacient internat în spital în această perioadă să îi fie făcut testul pentru COVID-19, indiferent de încadrarea în definiția de caz.

Solicităm ca pentru fiecare pacient admis în spitale, pentru că acum, cu câteva mici excepții, sunt admise doar cazurile de urgență medico-chirurgicală, să se efectueze testarea indiferent dacă se încadrează sau nu în definiția de caz, aceasta pentru că de acum transmiterea este comunitară.
Considerăm că aceste două măsuri implementate necondiționat vor preveni evenimente epidemiologice precum cele deja întâmplate în unele spitale din țară.

În același timp, Colegiul Medicilor solicită achiziționarea de materiale sanitare de protecție pentru medicii de familie și de ambulator.

Citeste si:  Președintele Parlamentului European, David Sassoli, susținere pentru Kovesi la șefia Parchetului European

„Același lucru va trebui să se întâmple și în ceea ce privește medicina primară, care în mod evident preia multe dintre sarcinile epidemiologice și direct medicale. În acest context, reiterăm solicitarea noastră urgentă ca Ministerul Sănătății, prin Direcțiile de Sănătate Publică, să achiziționeze echipamente și materiale de protecție pentru cabinetele medicilor de familie și de ambulator și să solicite medicilor de familie, așa cum, de exemplu, a făcut Direcția de Sănătate Publică Prahova, necesarul de astfel de echipamente și materiale care să poată fi distribuite medicilor din cabinete.” se mai arată în comunicatul Colegiului Medicilor din România.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW