Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Colegiul Medicilor propune angajarea doctorilor fără concurs în județele defavorizate

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 31 august 2022

Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Daniel Coriu, a propus miercuri, 31 august, în timpul unei conferinţe de presă susţinute la Tulcea, angajarea medicilor fără concurs în zece județe din România, care se confruntă cu lipsă de personal, notează Agerpres

Coriu a amintit că în momentul de faţă angajarea medicilor se face în urma unui concurs monitorizat de o comisie în care sunt numiţi doi profesori universitari.

„Vorbim despre zece judeţe unde avem sub 500 de medici, iar în aceste judeţe angajarea să nu se mai facă prin acest concurs care la un moment dat este prea mult. Oricum va fi o perioadă de probă determinată şi atunci văd dacă respectivul medic este calificat şi-l reţin. Dacă nu, pot să închei contractul cu dânsul. Noi vrem să simplificăm procedura”, a precizat preşedintele CMR.

Daniel Coriu a mai spus că în momentul de faţă specialiştii în sănătate se concentrează în marile centre universitare.

„În România, sunt 55.000 de medici. Dintre aceştia, peste 50% sunt concentraţi în Bucureşti, Dolj, în Timişoara, Cluj, Târgu Mureş şi Iaşi. Restul, 36 de judeţe au în jur de 27.000 de medici. De ce? (…) Vorbim despre două Românii. A doua parte a României nu oferă, din nefericire, condiţiile necesare practicării unui act medical în siguranţă”, a adăugat Coriu.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW