Friday, December 9, 2022
Jurnalism corect


Colegiul Medicilor din Iași: Personalul medical care ia contact cu posibilii infectați cu virusul Covid-19 nu este protejat

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 13 martie 2020 Etichete: , ,

Colegiul Medicilor din Iași susține, într-un comunicat de presă, că personalul medical din Iași se confruntă cu multe cazuri de coronavirus, însă acesta nu este protejat corespunzător, neexistând echipamente și dezinfectanți în cantități suficiente.

„Marea majoritate a personalului medical care ia contact cu posibilii infectaţi cu noul coronavirus nu este protejată în mod corespunzător, neavând nici echipamente specifice şi nici dezinfectanţi în cantităţi suficiente”, se arată în comunicatul Colegiului Medicilor Iaşi.

Totodată, potrivit sursei citate, un contact posibil infectat obligă personalul medical „să intre în măsuri de carantinare sau de internare şi astfel întregi comunităţi pot rămâne fără îngrijiri medicale primare sau de specialitate”.

Colegiul Medicilor din Iași le cere celor responsabili de gestionarea crizei coronavirusului și să „protejeze resursa umană din Sănătate, pentru ca cetăţenii să poată primi cele mai bune îngrijiri, preventive şi curative, posibile în contextul epidemic actual”.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW