Thursday, August 11, 2022
Jurnalism corect


Colegiul medicilor Buzău se va autosesiza în cazul crimelor din Spitalul de Psihiatrie Săpoca/ Pintea: Voi coordona personal ancheta

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 18 august 2019 Etichete: , ,

Colegiul medicilor din Buzău se va autosesiza în cazul tragediei din Spitalul de Psihiatrie Săpoca, după ce unul din pacienți a omorât patru bolnavi și i-a atacat pe alți nouă. Sorina Pintea s-a deplasat la Săpoca pentru a coordona personal ancheta.

Pintea: Coordonez personal ancheta

Ministrul Sănătății a plecat la Săpoca pentru a coordona personal ancheta din spitalul de psihiatrie.

„În urma informării în permanență a premierului, la dispoziția acesteia, am pornit de urgență la spitalul Săpoca din Buzău, pentru a coordona personal ancheta internă privind întâmplările din noaptea trecută și pentru a asigura tot suportul necesar organelor de urmărire penală.
Este un caz tragic care impune rigoare în analiză și măsuri urgente. Am spus de fiecare dată că siguranța și sănătatea pacienților sunt menirea întregului sistem medical, iar orice eroare de procedură trebuie corectată prompt pentru a preveni astfel de drame.

Suntem alături de familiile îndurerate și le transmitem toată compasiunea noastră, precum și asigurarea faptului că toți cei ce se vor dovedi vinovați vor plăti”, a scris Sorina Pintea, pe pagina sa de Facebook.

Colegiul medicilor Buzău: Lipsa de personal, o posibilă cauză

Preşedintele Colegiului Medicilor Buzău, Ion Japie, spune că mai întâi va fi analizată situația și mai apoi se vor identifica cauzele. Conform acestuia, o mare problemă a spitalului din Săpoca este lipsa de forță de muncă.

„Colegiul Medicilor Buzău se va sesiza, dar înainte de toate trebuiesc văzute condiţiile, despre ce a fost vorba. Sesizare se va face şi se va discuta tot ce s-a întâmplat, se va căuta să se constate cauzele din pricina cărora s-au întâmplat – pentru că lipsa aceasta de personal… Ţinând cont de suprafaţă şi de câţi bolnavi sunt, numărul oamenilor care îi supraveghează este destul de mic şi consecinţele se văd”, a declarat, preşedintele Colegiului Medicilor Buzău, pentru Mediafax.

Un pacient al spitalului de Psihiatrie Săpoca, din Buzău, a ucis patru bolnavi și i-a rănit pe alți nouă, folosindu-se de un stativ pentru perfuzii. Agresorul în vârstă de 38 de ani a fost internat la spitalul de psihiatrie cu sindromul de sevraj etilic, joi, iar atacul s-a produs sâmbătă noaptea.

Ministerul Sănătății a transmis că că la momentul incidentului, în tura de noapte erau „un medic, şapte asistenţi, trei infirmiere şi doi muncitori pentru supraveghere bolnavi psihici periculoşi”. Directorul spitalui spune că erau defapt 2 muncitori pentru supraveghere periculoasă și 4 asistente.

sursa foto: Facebook

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW