Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Colaborarea politică dintre PSD și AUR pentru moțiunea de cenzură, motiv de dispută la Bruxelles. Deputat PNL: Am solicitat intervenția conducerii socialiștilor europeni / Europarlamentar PSD: Solicitarea este bizară, nu avem niciun proiect politic

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 10 iunie 2021

Deputatul PNL Alexandru Muraru susține că a solicitat, joi, intervenția conducerii socialiștilor europeni pentru a opri colaborarea dintre PSD și AUR în vederea moțiunii de cenzură ce are ca scop demiterea Guvernului condus de Florin Cîțu. Europarlamentarul social-democrat Dan Nica a transmis că cele două partide nu au niciun proiect politic asemănător și îl acuză pe Muraru că se folosește în mod „abuziv” de antetul Guvernului pentru a justifica funcția primită de la partid.

Am solicitat oficial, astăzi, intervenția urgentă a conducerii socialiștilor europeni pentru a opri colaborarea dintre PSD și partidul neo-fascist, AUR. În Romania a luat naștere o alianță contra naturii: Socialiștii români sunt aliați cu fasciștii pentru a da jos Guvernul”, a scris Alexandru Muraru, joi, pe Facebook.

Deputatul PNL de Iași a precizat că ar fi pentru prima dată, de la aderarea României la UE, când PSD ar pregăti și ar vota o moțiune de cenzură „alături de un partid extremist, de factură neo-fascistă”.

Practic, prin această acțiune politică, formațiunea social-democrată s-ar întoarce în urmă cu 30 de ani, când colabora deschis cu formațiuni extremiste, antisemite, fasciste. Am făcut apel către Partidul Socialiștilor Europeni să condamne public și să împiedice imediat orice cooperare politică sau asociere între Partidul Social Democrat din România și Alianța pentru Unirea Românilor, în orice etapă și în orice scop”, a precizat deputatul PNL.

Alexandru Muraru este reprezentantul special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei.

Europarlamentar PSD: Solicitarea, cel puțin bizară

În replică, europarlamentarul social-democrat Dan Nica susține că PSD nu are niciun proiect politic cu AUR și că solicitarea unei intervenții a conducerii socialiștilor europeni ar fi „cel puțin bizară”.

Mai mult decât atât, antetul Guvernului României nu trebuie folosit în mod abuziv pentru a-şi justifica funcţia primită de la partid”, a spus Dan Nica, într-un comunicat de presă al PSD, citat de News.ro.

Europarlamentarul consideră că este absolut firesc într-o democrație ca un partid politic să negocieze cu toate forțele politice din Parlament pentru a obține voturile necesare demiterii Guvernului Cîțu. Nica a precizat că social-democrații vor avea discuții cu toți parlamentarii, inclusiv cei ai coaliției de la guvernare.

Îi atrag atenţia deputatului PNL că reprezentanţii AUR din comisiile parlamentare din Parlamentul României votează, de cele mai multe ori, alături de reprezentanţii Puterii. Să fie oare vorba despre un parteneriat politic AUR – PNL-USR?”, este concluzia europarlamentarului.

Moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîțu ar urma să fie depusă până la finalul actualei sesiuni parlamentare, anume până la finalul lunii iunie, potrivit social-democraților.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Info here to that Topic: mainnews.ro/colaborarea-politica-dintre-psd-si-aur-pentru-motiunea-de-cenzura-motiv-de-disputa-la-bruxelles-deputat-pnl-am-solicitat-interventia-conducerii-socialistilor-europeni-europarlamentar-psd-solicit/ [..…

  • … [Trackback]

    […] Here you will find 85312 more Info on that Topic: mainnews.ro/colaborarea-politica-dintre-psd-si-aur-pentru-motiunea-de-cenzura-motiv-de-disputa-la-bruxelles-deputat-pnl-am-solicitat-interventia-conducerii-socialistilor-europeni-europarlamentar-p…

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW