Thursday, September 29, 2022
Jurnalism corect


Cod Rutier 2020: Noi reguli pentru obținerea permisului de conducere/ Amenzi mai mici pentru bicicliști

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 2 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

În anul 2020 vor avea loc mai multe schimbări ale Codului Rutier, printre care se numără și legea prin care doritorii de permis de conducere îl vor putea obține doar dacă au cel puțin 10 clase. De asemenea, șoferii în vârstă vor face controale medicale mai des.

De asemenea, începând cu data de 1 ianuarie 2020, șoferii care folosesc telefonul mobil la volan vor primi sancțiuni mult mai mari, iar cei care vor fi prinși vorbind la telefon în timp ce conduc, riscă să rămână fără permisul de conducere, pe o perioadă de 30 de zile.

Amenzi mai mici pentru bicicliști

Președintele Klaus Iohannis a promulgat recent legea Codului Rutier, care prevede amenzi mai mici pentru bicicliștii care nu respectă regulile de circulație. Sancțiunile vor fi încadrate în clasa a II-a (580- 725 lei), nu în clasa a III-a de amenzi ( 870- 1.160 lei), așa cum sunt în prezent.

Amenzile pentru bicicliștii care nu își echipează corespunzător bicicletele rămân neschimbate, adică între 870 și 1.160 de lei.

Noi reguli pentru obținerea permisului de conducere

Începând cu 1 iulie 2020, cei care vor să obțină permisul de conducere trebuie să aibă obligatoriu cel puțin 10 clase terminate. În trecut, era suficient ca cei care doreau să obțină permisul auto să fie majori.

Totodată, oamenii legii au în vedere și monitorizarea video a probei practice pentru obținerea permisului auto, pentru a nu mai exista cazuri în care unele persoane sunt favorizate.

De asemenea, oamenii în vârstă care vor să își reînnoiască permisul de conducere, vor fi nevoiți să facă mai des controale medicale.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW