Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Cod portocaliu de vânt puternic în Caraș-Severin. Viteza vântului poate depăși 90 km/h

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 16 mai 2024 Etichete: , ,

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări pentru județul Caraș-Severin, pregătind comunitățile pentru condiții meteorologice severe în perioada imediat următoare.

Un Cod Portocaliu de vânt puternic intră în vigoare din această seară de la ora 21:00 și va fi în efect până vineri la ora 12:00. Rafalele de vânt pot depăși viteze de 90 km/h, amenințând cu posibile daune și perturbări.

De asemenea, un Cod Galben este activ începând de joi de la ora 10:00 și până mâine la ora 23:00. Acesta vizează sudul Banatului și al Transilvaniei, precum și zona Carpaților Meridionali. Viteza la rafală va atinge 55-65 km/h, cu posibilitatea de a crește temporar la peste 70-80 km/h.

În plus, intensificările vântului vor fi resimțite local și temporar în diverse regiuni ale țării, inclusiv în sudul, vestul, nord-vestul și centrul țării, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Potrivit ANM, în Banat și sudul Crișanei în noaptea de joi spre vineri (16/17 mai), se așteaptă averse moderate cantitativ, cu estimări de 15-20 l/mp, însoțite de descărcări electrice, fenomene care pot afecta activitățile exterioare și circulația rutieră.

foto: ANM

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW