Sunday, December 10, 2023
Jurnalism corect


Cod roșu de ploi torențiale în Capitală. Populația, avertizată prin Ro-Alert UPDATE

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 31 mai 2022

UPDATE ISU a anunțat că un copac a căzut pe o mașină, în strada Teleajăn 72, un subsol a fost inundat în Str. Căpitan Mircea Mihail Vasilescu, iar două imobile au fost inundate în Str. Vitejescu și Str. Nucului.

UPDATE Este cod roșu de ploi torențiale în Capitală. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un nou cod de ploi torențiale pentru București. Codul roșu este valabil în intervalul 17:45 – 18:30. 

Se vor semnala, îndeosebi în jumătatea de est a municipiului, ploi torențiale ce vor acumula 35 l/mp. „În ultima jumătate de oră s-au acumulat izolat 35…40 l/mp”, potrivit meteorologilor.

Știrea inițială

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis marți după-amiaza, 31 mai, un cod portocaliu de ploi torențiale pentru Capitală. Avertizarea este valabilă până la ora 18:00, populația fiind avertizată printr-un mesaj Ro-Alert.

Se vor semnala ploi torențiale ce vor cumula izolat 30…35 l/mp, grindină de mici dimensiuni și descărcări electrice frecvente.

Populația a fost avertizată, printr-un mesaj Ro-Alert, să evite deplasările și să se adăpostească. „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție”, se arată în mesajul Ro-Alert.

De asemenea, a fost remis mesaj pentru informarea populației și prin intermediul panourilor electronice stradale, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență București Ilfov.

ISU recomandă cetăţenilor următoarele măsuri preventive:

-pentru persoanele aflate pe stradă, se va evita adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie;

-sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime;

-închiderea tuturor ferestrelor locuinţelor şi altor categorii de construcţii.

-evitarea atingerii stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Foto: Pixabay

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW