Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Cod galben de ploi în aproape toată țara. Averse torențiale și intensificări ale vântului, în Capitală

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 14 august 2022

Meteorologii au emis duminică dimineață, 14 august, mai multe avertizări tip cod galben, valabile în aproape toată țara, inclusiv în Capitală.

Prima avertizare cod galben intră în vigoare astăzi, la 12, fiind valabilă până luni, 15 august, ora 22:00. Sunt vizate instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ.

„La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona continentală a Dobrogei și local în Transilvania și Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp”, a transmis Addministrația Națională de Meteorologie (ANM).

Foto: Captură ANM

De asemenea, sunt emise alte 3 avertizări tip cod galben penru mai multe județe și localități din țară.

Vremea în București

Meteorologii au emis și prognoza specială pentru municipiul București. Astfel, până luni, 15 august, ora 09:00, vor fi perioade în care se vor semnala averse torențiale (cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 25…35 l/mp), descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade.

Ulterior, în cursul zilei de luni, până seara, la ora 22:00, vor fi perioade în care se vor semnala averse torențiale (cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 25 l/mp), descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade.

Foto: Pixabay

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW