Monday, January 17, 2022
Jurnalism corect


Cocaină găsită în cutii de banane. O parte a ajuns și în România

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 17 august 2019 Etichete: , , , ,

Peste 70 de kilograme de cocaină au fost descoperite într-un depozit de fructe din Bulgaria. Drogurile erau depozitate în cutii pentru banane și urmau să fie livrate unei companii locale. O parte din droguri ar fi ajuns și în țara noastră.

Mai exact, 75 de kg de cocaină, în valoare de 2,5 milioane de euro, au fost transportate din Ecuador, trecând prin Italia și având ca destinație finală Bulgaria. Transportul de droguri a ajuns în portul Burgas pe 27 iulie, scrie presa din Bulgaria.

La două zile distanță, angajații depozitului de fructe au descărcat de pe navă un total de 19 containere cu 20 626 cutii de banane. Ulterior, aceștia au descoperit întâmplător cantitatea uriașă de cocaină care stătea ascunsă în cutii, conform procuraturii bulgare, citate de Agerpres.

Pachetele de cocaină cântăreau câte 2,5 kg fiecare și erau ambalate în folie metalică. Ele erau depozitate în cutii de banane, iar deasupra acestora erau puse fructele astfel încât să nu dea nimic de bănuit.

Autoritățile bulgare au susținut un briefing de presă referitor la acest eveniment. Din declarațiile procurorului  Gheorghi Chinev reiese că „un număr neprecizat de cutii cu banane au fost vândute deja în România”.

sursa foto: BTA

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW