Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


Coaliția pentru Dezvoltarea României: Economia ţării nu poate susţine creşterea cu 40% a cheltuielilor cu pensiile

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 23 septembrie 2020 Etichete: , ,

Coaliția pentru Dezvoltarea României este de părere că economia țării nu poate susține creșterea cu 40% a pensiilor, mediul de afaceri fiind îngrijorat de efectele rectificării bugetare ce a fost adoptată, marți, de Parlament.

CDR contestă decizia parlamentarilor de a mări pensiile cu 40%, argumentând că economia României nu poate susține creșterea, potrivit Agerpres.

Coaliţia pentru Dezvoltarea României reclamă populismul manifestat ieri în Parlament prin decizia de creştere a pensiilor cu câteva zile înainte de alegeri. CDR subliniază că economia ţării nu poate susţine creşterea cu 40% a cheltuielilor cu pensiile, în condiţiile evoluţiei negative a economiei la nivel mondial şi implicit naţional, cauzată de pandemia Covid-19. Mediul de afaceri este profund îngrijorat de modificările structurale pe care măsurile adoptate de Parlament le vor genera în bugetul de stat, care nu va mai avea resurse pentru investiţii, deşi ele ar trebui să fie motorul relansării economice”, potrivit unui comunicat transmis de Coaliția pentru Dezvoltarea României.

În plus, CDR consideră că România ar putea intra într-o criză financiară atât timp cât rămâne în vigoare măsura adoptată, marți, în Parlament.

CDR face apel ca decidenţii responsabili să acţioneze în sensul evitării intrării României într-o criză financiară, care este iminentă, cât timp rămâne în vigoare măsura adoptată ieri (marţi, n.r.) de Parlament”, adaugă reprezentanții mediului de afaceri.

Companiile reprezentate de cele 25 de organizații de afaceri membre ale Coaliției pentru Dezvoltarea României generează aproximativ 50% din PIB și angajează peste 1 milion de oameni.

CDR este o inițiativă privată, fiind formată din organizații precum Camera Americană de Comerţ în România (AmCham), Camera Franceză de Comerţ în România (CCIFER), Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camera de Comerţ şi Industrie Română-Germană (AHK), Romanian Business Leaders (RBL), Consiliul Investitorilor Străini (FIC), Confederaţia Patronală Concordia (CPC) şi Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Sursă foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW