Thursday, December 8, 2022
Jurnalism corect


Coaliția de guvernare, pusă sub semnul întrebării. Vosganian: Singurul candidat cu șanse la prezidențiale este Tăriceanu

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 16 iulie 2019 Etichete: , , , , , , , ,

Decizia PSD de a anunța că va merge la alegerile prezidențiale cu candidat propriu, a generat nemulțumirea partenerilor de guvernare. Zilele trecute, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis mesaje clare pentru PSD, în care își afirma dorința de a fi candiadtul coaliției pentru prezidențiale. 

Vosganian amenință cu ruperea coaliției

Varujan Vosganian, purtătorul de cuvânt al ALDE, nu exclude posibilitatea ca PSD să piardă susținerea ALDE la guvernare.

”În situaţia în care PSD decide să ignore rezultatul sondajelor şi să încalce înţelegerile pe care le-am făcut, desigur că înainte ca PSD să-şi ia decizia va trebui în mod serios să discutăm despre viitorul acestei alianţe”, a spus Vosganian, luni, după ședința ALDE.

Vosganian a mai spus că Tăriceanu va fi validat pentru a fi candidat la prezidențiale, întrucât acesta stă bine în sondajele interne și că speră ca și PSD să-l susțină. Vosganian spune că, în momentul de față, singurul candidat cu șanse reale este Călin Popescu Tăriceanu.

„În PSD văd că se fac multe nominalizări, unele anecdotice, altele bazate pe ambiţii personale, altele bazate pe susţinerea pe care unele sau altele dintre personalităţile partidului o au în rândul membrilor săi. Desigur că PSD are libertatea să-şi aleagă propriul candidat. Eu mi-aş dori ca această libertate să aibă drept constrângere înţelegerea pe care am făcut-o între PSD şi ALDE, care e limpede – rezultatul sondajelor indică posibilitatea şi necesitatea candidatului comun (…) Sondajele pe care le avem arată, fără putinţă de tăgadă, că singurul candidat care e bine poziţionat în raport cu ceilalţi şi care are şanse reale să câştige cursa prezidenţială e Călin Popescu-Tăriceanu”, a afirmat Vosganian.

Imediat după ce Viorica Dăncilă a anunțat că partidul său va avea candidat unic la prezidențiale,  Vosganian a reacționat pe Facebook.

„Văd că PSD a decis să negocieze cu ALDE o posibilă susținere a PSD la prezidențiale. Eu zic să nu-și piardă timpul”, a scris Varujan Vosganian.

Dăncilă a anunțat că PSD pleacă în cursă cu un candiat propriu

Viorica Dăncilă a anunțat, la sfârșitul ședinței CEx de luni, că social democrații vor participa la alegerile prezidențiale printr-un candidat propriu. Președintele PSD vrea susținerea candidatului propriu de către ALDE și Pro România.

„Am supus atenţiei CEx varianta susţinerii unui candidat din afara PSD, susţinerii unui candidat ALDE, respectiv Tăriceanu, şi modul în care putem acţiona pentru a avea un rezultat mai bun. În urma votului a reieşit faptul că PSD îşi doreşte un candidat propriu, că îşi doreşte să fie susţinut de ALDE şi Pro România şi vom avea discuţii în acest sens.(…)

Am convingerea că un candidat comun e mai puternic. În urma discutiilor pe care le-am avut în teritoriu şi colegii in CEx, aceştia îşi doresc un cadidat din PSD. Chiar dacă am obţinut un procent de 22% acest artid are un potenţial foarte mare, prezidenţialele dau startul localelor şi este dorinţa PSD să aibă candidat propriu. Voi discuta cu dl Tăriceanu. Înţeleg că şi dumnealui vrea să candideze. Vom discuta de o susţinere în turul doi”, a spus Dăncilă.

ALDE ia în calcul o alianță cu Pro România, în cazul în care  nu se va ajunge la o înțelegere cu PSD pentru un candidat comun.

În perioada imediat următoare este așteptată o ședință a coaliției PSD – ALDE.

sursa foto: Facebook

 

 

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW