Thursday, December 8, 2022
Jurnalism corect


Coafeze și polițiști, detașați în Ministerul Culturii. Noii angajați câștigă venituri impresionante

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 23 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Mai mulți angajați din mediul privat, „coafeze, hairstylişti şi chiar miliţieni”, au ajuns să lucreze în ministerul Culturii pe posturi de consilieri de stat, încasând venituri poate de trei ori mai mari decât cele prevăzute în grila de salarizare

14 persoane, printre care chiar şi hairstylişti, au fost detaşate ilegal în Ministerul Culturii din mediul privat, scrie Adevărul.

Auditul financiar asupra contului anual de execuţie a bugetului de stat pentru anul 2018 asupra activităţii Ministerului Culturii a scos la iveală mai multe probleme, iar  sindicatul angajaţilor din minister, numit „Culturalia”, a adus în atenția opiniei publice multele nereguli din sistem.

Salarii de 3 ori mai mari față de grila de salarizare

Potrivit sursei citate, printre angajații detașați se numără și hair-styliști, care acum câștigă în minister salarii „de aproape trei ori mai mari, faţă de cât prevede grila de salarizare din Ministerul Culturii, raportată la Legea 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”.

„Persoanele detaşate din societăţi comerciale au ocupat funcţii de consilieri în cadrul Ministerului Culturii, pe salarii cuprinse între 6.600 şi 13.500 de lei/brut pe lună. Asta în condiţiile în care remuneraţia maximă prevăzută de grilele de salarizare era de aproximativ 5.000 de lei brut/lună”, conform „Culturalia”.

Ana Marin, preşedintele Sindicatului Angajaţilor din Ministerul Culturii “Culturalia” susține că nereguli foarte amri a descoperit și Curtea Conturi, în urma controlului efectuat în 2019.

”Din păcate, ministerul le-a ascuns sub preş, aşa că noi le facem publice. Am înţeles de abia acum de ce Ministerul Culturii nu a avut bani să plătescă drepturile salariale cuvenite. Banii au mers la persoane din mediul privat, detaşate pe salarii uriaşe. Este o bătaie de joc, pe bani publici!”, a spus aceasta.

sursa foto: news.ro

 

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW