Wednesday, February 28, 2024
Jurnalism corect


CNSU, noi măsuri pentru limitarea răspândirii COVID-19 / Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile / Evenimentele private, interzise pe plan național

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 13 octombrie 2020 Etichete: , , ,

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat noi măsuri pentru a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus. Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile, începând cu 15 octombrie. Evenimentele private de tipul nunților sau al botezurilor vor fi interzise pe plan național. Masca devine obligatorie atunci când e depășită incidența de 3 la mia de locuitori. Teatrele, cinematografele, restaurantele și cafenele vor putea funcționa până când incidența depășește 3 la mia de locuitori.

Principalele Măsuri adoptate de CNSU:

În localitățile în care incidența e sub 3 la mie e obligatorie purtarea mășii în toate zonele aglomerate, inclusiv în cele pietonale, în zonele de așteptare.

Când e depășită incidența de 3 la mie, masca e obligatorie în toate spațiile, inclusiv cele deschise.

Teatrele, cinematografele, restaurantele, cafenelele vor funcționa cu capacitatea de 50%, în localitățile unde incidența e sub 1,5 la mia de locuitori. În localitățile în care incidența e între 1,5 și 3 la mie, vor funcționa la capacitate de 30% și cu limitarea programului. Unde se depășește incidența de 3 la mie, activitatea rămâne sistată.

Evenimentele private, de exemplu nunți sau botezuri, sunt interzise pe plan național, pâna la reducerea cazurilor de coronavirus.

Regulile aplicabile pentru campania electorală vor permite adunările publice de până la 20 de persoane în interior și de până la 50 de persoane în exterior.

Tot personalul care lucrează în centrele pentru persoane în vârsta se va testa o dată pe săptămână prin DSP-uri.

Prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, începând cu 15 octombrie.

Revenirea din statele cu risc urmează aceleași reguli ca și până acum.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW