Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


CNSU: Cursuri cu prezenţă fizică, în funcție de rata de ocupare a paturilor COVID la nivel județean

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 13 ianuarie 2022

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis în ședința de joi, 13 ianuarie, că școlile pot funcționa cu prezență fizică în funcție de rata de ocupare a paturilor la nivel județean. Pasul următor este modificarea ordinului comun al Ministerelor Educației și Sănătății.

Astfel, CNSU a adoptat în ședința din această seară hotărârea numărul 3 pentru abilitarea Ministerului Educației și Ministerului Sănătății pentru modificarea Ordinului comun nr. 5.338/2.015/01.10.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 în sensul permiterii desfășurării cursurilor cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe, în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19.

Așadar, elevii pot merge fizic la școală, în județele în care rata de ocupare a paturilor de spital pentru pacienții COVID este de cel mult 75%. Dacă rata trece de 75%, elevii vor face cursuri online. Apoi, școlarii vor reveni în bănci doar după ce rata scade sub 70%.

„a)desfășurarea cursurilor cu prezență fizică la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este de cel mult 75%;
b) desfășurarea cursurilor în regim online la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este mai mare de 75%;
c) reluarea cursurilor cu prezență fizică, la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 a fost mai mare de 75%, numai după ce aceasta scade sub 70% la nivel județean;”, se arată în hotărârea CNSU.

Totodată, CNSU a stabilit că DSP-urile au obligația să publice pe site rata de ocupare a paturilor în fiecare săptămână. Ziua de referință va fi cea de joi.

„d) instituirea, în sarcina direcțiilor județene de sănătate publică și a municipiului București, a obligației de publicare pe site-ul propriu a ratei de ocupare a paturilor în fiecare săptămână, având ca zi de referință ziua de joi, pe baza datelor existente în platforma „Alerte MS”. La nivelul municipiului București și județului Ilfov, se va publica rata cumulată de ocupare a paturilor pentru cele două unități administrativ-teritoriale”, conform documentului.

În fine CNSU a mai decis că vor fi suspendate cursurile cu prezență fizică, timp de 10 zile, „la nivelul unităților de învățământ preuniversitar/conexe, la apariția a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal”.

Hotărârea CNSU nr 3 din 12 ianuarie 2022

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW