Friday, May 24, 2024
Jurnalism corect


CNN: Marea Britanie a furnizat Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune, înainte de o mult așteptată contraofensivă

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 11 mai 2023 Etichete: , ,

Marea Britanie a livrat Ucrainei mai multe rachete de croazieră Storm Shadow, oferind forțelor ucrainene o nouă capacitate de atac cu rază lungă de acțiune înaintea așteptatei contraofensive împotriva forțelor ruse, au declarat mai mulți oficiali de rang înalt pentru CNN

Storm Shadow este o rachetă de croazieră cu rază lungă de acțiune, de peste 250 km, de tip stealth, dezvoltată în comun de Regatul Unit și Franța.

Raza lungă de acțiune a rachetei ar permite forțelor ucrainene să lovească în teritoriul ocupat de Federația Rusă în Estul Ucrainei.

Un oficial occidental a declarat pentru sursa citată că Marea Britanie a primit asigurări din partea Guvernului ucrainean că aceste rachete vor fi folosite doar pe teritoriul suveran ucrainean și nu în interiorul Federației Ruse. Oficialii britanici au făcut frecvent declarații publice în care au identificat Crimeea ca teritoriu suveran ucrainean, descriind-o ca fiind „anexată ilegal”.

Furnizarea rachetelor Storm Shadow are loc în contextul în care forțele ucrainene se pregătesc să lanseze o contraofensivă menită să recucerească teritoriile deținute de Kremlin în estul și sudul țării.

Sursa foto: Ministerul Apărării Naționale

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW