Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


CNCD, amenzi în valoare de zeci de mii de lei pentru ROMATSA și o firmă de taxi din Târgu Mureș

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 12 august 2020 Etichete: , , ,

CNCD a amendat, miercuri, ROMATSA și o firmă de taxi din Târgu Mureș cu o sumă totală de 21.000 de lei.

În cadrul ședinței de miercuri a CNCD, ROMATSA a primit o amendă de 11.000 de lei, deoarece a fost introdus criteriul de vârstă în procesul de recrutare pentru poziția de controlor de trafic aerian.

În hotărâre este specificat faptul că acest criteriu încalcă dreptul la egalitate de tratament în ceea ce privește încadrarea în muncă.

Introducerea și utilizarea pe parcursul procedurii de recrutare, pentru poziția de controlor trafic aerian, a criteriului de vârstă, fără a promova testul justficării obiective (criteriul să urmărească un scop legitim, să fie adecvat și necesar, respectiv să fie proporțional cu scopul urmărit) constituie o faptă de discriminare directă prin care s-a încălcat dreptul la egalitate de tratament în ceea ce privește încadrarea în muncă și ocuparea forței de muncă, potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 6 din OG. 137/2000, republicată.” scrie în comunicatul dat de CNCD.

În cadrul aceleiași ședințe, o firmă de taxi din Târgu-Mureș a fost amendată cu suma de 10.000 de lei, deoarece un taximetrist a refuzat să facă o cursă pentru un copil în scaun cu rotile care era însoțit de mama lui.

Refuzul conducătorului auto de taxi de a efectua o cursă pentru un copil cu o dizabilitate locomotorie, aflat într-un cărucior cu rotile, însoțit de mamă, constituie o faptă de discriminare directă, prin care s-a încălcat dreptul de acces la servicii în condiții de egalitate, potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 11 alin. (2).” se arată în decizia CNCD.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW