Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


CNAIR, semne de întrebare privind finalizarea în acest an a Autostrăzii Sebeș – Turda

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 5 iulie 2020 Etichete: , ,

După ce în mai multe rânduri ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a promis punerea în funcțiune a loturilor 1 și 2 ale Autostrăzii Sebeș – Turda până în noiembrie 2020, obiectivul are șanse din ce în ce mai mici să fie îndeplinit. 

O recunoaște chiar directorul general adjunct al CNAIR, Ovidiu Barbier, care a inspectat sâmbătă, 4 iulie, lucrările de pe loturile 1 și 2 ale autostrăzii Sebeș-Turda,

„Deplasarea în teren de astăzi la loturile de autostradă Sebeș-Turda 1 și 2 m-a făcut să îmi pun mari semne de întrebare cu privire la capacitatea de a da în trafic aceste loturi la sfârșitul lunii noiembrie. Sunt necesare măsuri urgente de luat în următoarele două săptămâni, măsuri ordonate astăzi de mine constructorilor. Dacă aceste măsuri nu sunt puse în practică de urgență, aceste loturi nu vor fi deschise traficului până la sfârșitul acestui an”, a declarat la finalul inspecției Ovidiu Marian Barbier, directorul general adjunct al CNAIR, citat de ziarulunirea.ro.

Asociația Pro Infrastructură (API) a avertizat în mai multe rânduri că mai mult ca sigur lotul 2 nu va putea fi pus în folosință până la finele lui 2020 din cauza lipsei de mobilizare a constructorului și problemelor încă nerezolvate privind relocările.

În cazul lotului 1, construit de italienii de la Impresa Pizzarotti, API spune că există șanse pur teoretice de punere în funcțiune parțială, doar pe bretelele scurte care se conectează în sensurile giratorii de la Lancrăm.

Sursa foto: Facebook / Asociația Pro Infrastructură

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW