Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


CNAIR încheie marți alte două contracte pentru „Autostrada Moldovei”

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 5 septembrie 2022 Etichete: , , ,

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va încheia marți, 6 septembrie, cu firma UMB Tehnostrade contractele pentru execuția lucrărilor la lotul 1 Buzău – Vadu Pașii (4,6 km) și lotul 4 Mândrești Munteni – Focșani (10,94 km) din A7 Buzău – Focșani. 

Valoarea ofertelor este de 689 milioane lei fără TVA pentru lotul 1, respectiv 763 milioane lei fără TVA pentru lotul 4. Garanția lucrărilor este de 10 ani.

Autostrada Moldovei

Autostrada Moldovei va avea până la Pașcani o lungime de aproximativ 320 km și este împărțită în patru tronsoane Ploiești-Buzău, Buzău-Focșani, Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani. Toate aceste tronsoane au fost incluse spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență și ar trebui finalizate până în 2026.

Proiectul ar trebui continuat cu alte alți 117 km de drum de mare viteză, anume tronsoanele Pașcani – Suceava și Suceava – Siret, acestea fiind în faza de proiectare.

Stadiul A7 Ploiești – Pașcani

Ploiești – Buzău: Este împărțit în trei loturi. Recent au început lucrările la loturile 1 și 2. Desemnarea câștigătorului pe lotul 3 a fost atacată în instanță iar CNAIR trebuie să reevalueze ofertele.

Buzău – Focșani: Pentru loturile 2 și 3 compania de drumuri nu a finalizat evaluarea ofertelor.

Focșani – Bacău: Au fost lansate licitațiile pentru execuția lucrărilor, termenul de depunere a ofertelor fiind 22 septembrie 2022.

Bacău – Pașcani: Au fost lansate licitațiile pentru execuția lucrărilor.

CITEȘTE ȘI: Metrorex va pierde finanţarea din PNRR pentru Magistrala 4 Gara de Nord–Filaret

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW