Thursday, February 29, 2024
Jurnalism corect


CNAIR a reziliat contractul Lotului 3 Lugoj-Deva/ Asociația Pro Infrastructură: Răzvan Cuc n-a luat în calcul deschiderea autostrăzii

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 28 august 2019 Etichete: , ,

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a reziliat contractul Lotului 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva, conform Asociației Pro Infrastructură (API), care îl acuză pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc că ar fi șantajat constructorul și că niciodată nu s-a gândit să deschidă autostrada.

„La 16 zile de când tronsonul de 21 de kilometri aflat la un procent fizic de 99% putea fi dat în trafic, ministrul Cuc (ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc – n. r.) şi executanţii lui din CNAIR au persistat în şantajarea constructorului şi obligarea acestuia de a accepta o extindere a garanţiei tuturor lucrărilor de la 4 la 10 ani, neluând în calcul în niciun moment deschiderea autostrăzii. Imaginaţi-vă rezilierea unui contract al unei case unde mai trebuie pus un bec. Pentru profesioniştii din domeniul infrastructurii de transport, aşa ceva este de neimaginat. Probabil vorbim de o premieră la nivel mondial”, afirmă API.

Potrivit sursei citate, statul român va pierde devinitiv garanția de patru ani, iar daunele financiare de zeci de milioane constructorului se vor plăti tot de contribuabili.

„În concluzie, inaugurarea celor 21 de kilometri devine incertă. Singurul lucru sigur este că statul român va pierde definitiv garanţia de patru ani şi că vom avea mulţi ani de procese în urma cărora riscăm să plătim tot noi, contribuabilii români, daune financiare de zeci de milioane constructorului”, mai notează API.

Luni, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că ar putea fi reziliat contractul pentru realizarea lotului 3 din autostrada Lugoj-Deva, în funcţie de rezultatele obţinute în urma unei întâlniri care va avea loc cu constructorul acestui tronson.

„Astăzi la ora 15:00 va veni antreprenorul la sediul ministerului. Domnul Sorin Scarlat (directorul general al CNAIR – n.r.) a fost joi pe autostradă, ştiţi că dădusem termenul acela de 10 zile pentru a remedia lucrurile pentru a fi dată în trafic autostrada. Astăzi sunt două scenarii: fie semnăm un act adiţional pentru prelungirea garanţiei, fie, dacă nu, din ce am fost informat, se va rezilia contractul, vom prelua lotul de autostradă, vom finaliza noi ce aveau de finalizat, vorbesc de elementele de siguranţă: gardul perimetral, decolmatări, lucruri oricum minore de făcut, dar care, practic, asigurau viabilitatea autostrăzii. Îl vom prelua şi îl vom deschide traficului aşa cum ne-am asumat”, a spus Cuc, într-o conferință de presă.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW