Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


CNAIR a lansat site-ul dedicat proiectului autostrăzii A3 Ploiești-Brașov

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 24 martie 2021

La sugestia ministrului Cătălin Drulă, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat un site dedicat proiectului autostrăzii A3 Ploiești-Brașov, astfel încât cei interesați de stadiul proiectului să afle date la zi despre cum avansează acesta.

Site-ul (http://ploiesti-brasov.ro/) are o structură simplă, ușor de urmărit. În secțiunea „Despre proiect – Stadiul la zi” aflați detalii despre calendarul activităților și despre etapele importante bifate până acum.

Dacă accesați „Despre proiect – Soluții pe termen scurt”, puteți regăsi informații despre demersurile CNAIR și ale autorităților locale pentru degrevarea traficului de pe Valea Prahovei.

În „Media” sunt încărcate comunicate de presă pe subiect, fotografii, filmări din dronă cu traseul, interviuri cu proiectanții și cu autoritățile locale direct interesate de concretizarea A3 Ploiești-Brașov.

Toate articolele noi vor apărea și pe home page (secțiunea „Acasă”), astfel încât noutățile să fie vizibile prin simpla accesare a site-ului.

Context

Pe 11 martie, CNAIR a emis ordinul de începere pentru actualizarea studiului de fezabilitate și realizarea proiectului tehnic necesare construirii autostrăzii A3 Ploiești-Brașov.

Termenul de finalizare asumat de constructor este în prima parte a anului 2024, însă ministrul de resort, Cătălin Drulă a precizat că s-a stabilit ca documentația pe zonele critice, centurile de la Comarnic și Bușteni și Ploiești – Comarnic documentația să fie livrată în avans, astfel încât să poată fi demarate licitațiile pentru lucrări.

Cătălin Drulă și-a exprimat dorința ca proiectantul va studia realizarea unor tunele în zona localităților Sinaia și Bușteni.

Valoarea contractului este de 46,55 milioane de lei fără TVAobiectivul fiind finanțat din fonduri europene nerambursabile.

Durata de realizare a serviciilor de proiectare este:

        30 de luni pentru Revizuirea/Completarea Studiului de Fezabilitate;

        6 luni pentru realizarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC);

        6 luni pentru Elaborarea Proiectului Tehnic de Execuție (PTE).

Studiul de Fezabilitate va cuprinde o analiză multicriterială a variantelor de traseu, un studiu de trafic pentru o perioadă de perspectivă de 30 de ani și investigații de teren (geotehnice, hidrologice, topografice, arheologice etc).

Contractul va cuprinde și o evaluare a impactului asupra mediului, o analiză cost-beneficiu și realizarea unui model financiar al proiectului.

Sursa foto: Facebook / CNAIR

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you will find 82530 additional Information on that Topic: mainnews.ro/cnair-a-lansat-site-ul-dedicat-proiectului-autostrazii-a3-ploiesti-brasov/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Information here to that Topic: mainnews.ro/cnair-a-lansat-site-ul-dedicat-proiectului-autostrazii-a3-ploiesti-brasov/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW