Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


CNAIR a încheiat cu o firmă din Turcia primul contract pentru Autostrada Brașov – Făgăraș

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 16 august 2023 Etichete: , , ,

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a încheiar miercuri, 16 august, cu firma Makyol Insaat (Turcia) contractul pentru proiectarea și execuția tronsonului 3 al Autostrăzii Sibiu-Făgăraș.

Contractul în valoare de 1,77 miliarde de lei, fără TVA este finanțat prin Programul Transport (PT). Constructorul va avea la dispoziție 48 luni (12 luni pentru proiectare și 36 luni pentru execuția a lucrărilor) pentru finalizarea celor 17,61 km ai tronsonului cuprins între Arpașu de Jos (DN1) și Sâmbăta de Sus (DJ105B).

Pe traseu vor fi construite inclusiv 27 de structuri, dintre care un pod de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 820 metri.

Semnarea contractului va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea acestora.

Același constructor pe tronsonul 4

La începutul lunii mai, o asociere condusă tot de Makyol Insaat a fost desemnată câștigătoarea licitației pentru tronsonul 4 Sâmbăta de Sus – municipiul Făgăraș al aceleași autostrăzi, însă contractul nu fost semnat până în acest moment, pe rolul Curții de Apel București fiind depusă o contestație.

Cu toate acestea și ținând cont că legea obligă CNAIR să încheie contractul fără a mai aștepta decizia CAB, Sorin Grindeanu a anunțat că acest lucru se va întâmpla în perioada următoare.

Autostrada este împărțită în patru tronsoane:

Tronsonul 1 Boița (Autostrada Sibiu-Pitești) – Avrig-Mârșa (DJ105G): Lungime: 14,2 km Durată de proiectare: 12 luni Durată de execuție: 36 luni

Tronsonul 2 Avrig-Mârșa – Arpașu de Jos (DN1): Lungime: 19,9 km Durată de proiectare: 12 luni Durată de execuție: 36 luni

Tronsonul 3 Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B): Lungime: 17,6 km Durată de proiectare: 12 luni Durată de execuție: 36 luni

Tronsonul 4 Sâmbăta de Sus (DJ 105B): – municipiul Făgăraș/Drum de legătură cu DN1: Lungime: 1,2 km Durată de proiectare: 12 luni Durată de execuție: 36 luni.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW