Thursday, October 6, 2022
Jurnalism corect


Cluburile sportive școlare și liceele cu program sportiv își reiau activitatea

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 29 iunie 2020 Etichete: , , , ,

Începând de luni, 29 iunie, cluburile sportive şcolare şi liceele cu program sportiv îşi reiau activitatea întreruptă în luna martie din cauza pandemiei de coronavirus, informează Ministerul Educației într-un comunicat.

Decizia a fost luată în urma unei întâlniri de lucru între ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, şi ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie desfăşurată, luni, la sediul MTS.

„Ministerul Educaţiei şi Cercetării a stabilit cadrul pentru reluarea activităţilor în aceste unităţi de învăţământ, cluburi sportive şcolare, licee şi şcoli  gimnaziale cu clase cu program sportiv. Începând de astăzi, 29 iunie 2020, pot fi reluate activităţile sportive (antrenamente/participare la competiţii oficiale) cu respectarea prevederilor Ordinului comun dintre Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii 619/1077 din 12.06.2020”, se arată în comunicatul citat.

La întâlnirea de luni au participat şi reprezentanţi ai federaţiilor sporturilor de echipă precum Gheorghe Vişan, preşedintele FR de Volei, Alexandru Dedu, preşedintele FR de Handbal şi Alin Petrache, preşedintele FR de Rugby.

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a declarat că reluarea activităţii sportive pentru copii este esenţială.

„Mă bucur că putem să facem acest anunţ, al reluării activităţilor în unităţile de învăţământ cu program sportiv integrat şi suplimentar, întrucât sportul deţine  un rol esenţial în dezvoltarea armonioasă a  copiilor noştri. Au fost multe discuţii  referitoare la acest subiect, însă deciziile noastre au avut tot timpul în prim-plan siguranţa copiilor. De aceea, sunt încrezătoare că, în urma acestui  dialog deschis cu MTS, se vor concretiza  câteva proiecte importante pentru tinerii care vor sa facă sport, pe care le vom anunţa curând”, a spus Anisie.

La rândul său, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat că Ministerul Educaţiei şi Cercetării este principalul partener al MTS în ceea ce priveşte relansarea sportului de masă în România.

„Doresc să mulţumesc Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi doamnei ministru, Monica Anisie, pentru deschiderea şi înţelegerea pe care ne-au arătat-o. Deschiderea CSS-urilor şi a LPS-urilor a fost unul dintre cele mai dezbătute subiecte în ultima perioadă cu oamenii din lumea sportului şi mă bucur că am reuşit acum să facem şi acest pas. Sunt sigur că şi colegii de la MEC vor reuşi să gestioneze foarte bine această situaţie, la fel de bine cum au reuşit să organizeze desfăşurarea în siguranţă a examenelor de evaluare naţională şi bacalaureat pentru sutele de mii de copii. Am dorit să îi avem alături de noi la discuţia de astăzi şi pe reprezentanţii câtorva federaţii sportive naţionale, pentru a exista acel dialog constructiv care să ne ofere şi soluţii, dar şi viitoare parteneriate legate de competiţiile sportive şcolare. Mă bazez foarte mult pe ajutorul Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi, fără a exagera, doresc să spun că, în ceea ce priveşte relansarea sportului de masă în România, Ministerul Educaţiei şi Cercetării este principalul nostru partener. Creşterea numărului orelor de sport şi a numărului celor care fac sport, precum şi crearea unor competiţii sportive atractive,  care să implice cât mai multe şcoli şi elevi de diferite vârste, reprezintă pariul nostru, al celor două ministere”, a explicat Stroe.

Sursa foto: Inquam Photos / Florin Cornel 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW