Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Clotilde Armand susține că va depune plângeri penale pentru șantaj împotriva acționarilor Romprest

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 iunie 2021

După ce timp de mai multe zile firma Romprest, operatorul de salubritate din Sectorul 1 a refuzat să adune gunoiul invocând anumite datorii către stațiile de sortare, primarul Clotilde Armand a anunțat că va depune plângeri penale pentru șantaj împotriva acționarilor acestei companii și va solicita rezilierea contractului.

„Înţeleg că operatorul de salubritate a anunţat că reîncepe să strângă gunoiul din sector şi a recunoscut vina pentru şantajul creat în aceste zile în care nu ridicat gunoiul. Da. Iată că am avut dreptate! Legea spune foarte clar că este interzis să întrerupă serviciul de salubrizare şi administratorilor companiei le-a fost frică să mai continue cu şantajul. Dar lucrurile nu vor rămâne aşa. Toţi cei care şi-au permis această situaţie vor răspunde în Justiţie pentru că au pus în pericol sănătatea populaţiei din Sectorul 1. Primăria Sectorului 1 va depune plângeri penale pentru infracţiunea de şantaj acţionarilor Companiei Romprest Service SA şi solicită autorităţilor abilitate să fie ridicată licenţa acestui operator. Pentru că România este stat de drept, nu stat mafiot. În paralel, voi solicita Consiliului Local Sector 1 şi în Justiţie rezilierea contractului cu acest operator şantajist. Cu mafia nu se negociază”, a scris primarul Clotilde Armand, sâmbătă seara, pe pagina sa Facebook.

Romprest bate în retragere

Între timp, reprezentanții Romprest, au transmis că au ajuns la o înțelegere cu 3R Green SRL, Rom Waste Solution SA și Iridex Group SRL pentru acces în stațiile de sortare.

„Prin acordul comun al operatorilor de salubritate autorizați, această situație de blocaj a fost dezamorsată. Așteptăm că autoritățile abilitate să își asume responsabilitățile care le revin și să asigure funcționarea acestui serviciu public care se prestează în regim de continuitate, prin finanțarea și asigurarea unui cadru contractual și legal predictibil, pentru a menține starea salubră și implicit sănătatea populației. Facem un apel la înțelegere și colaborare, atât către populație cât și către Poliția locală, în sensul de a spijini operatorul delegat în demersul sau de a reintră în regim normal de colectare”, se arată în comunicatul transmis de Romprest.

Principalii acționari ai Romprest sunt Maricel Păcuraru, patronul Realitatea PLUS și Andrei Drăcea.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW