Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Clotilde Armand: Sunt încă 9 secţii neînchise, la 3-4 se verifică neconcordanţele

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 29 septembrie 2020 Etichete: , ,

Candidata alianței de dreapta la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, susține că Biroul Electoral nu a centralizat voturile din nouă secții de votare, iar în unele dintre aceste se verifică anumite neconcordanțe.

Totodată, legat de cazul candidatului PSD găsit cu 473 de procese-verbale asupra sa, Armand declară că procurorii ar trebui să efectueze o anchetă mai amplă.

„Nu ne lăsăm furaţi, nici intimidaţi. Aceste gesturi de intimidare sunt de la oameni disperaţi. I-am prins cu mâna în sac. E o anchetă în curs. Va trebui într-adevăr să înţeleg exact care era procesul la care se gândea primarul de la PSD care a pierdut alegerile. (…) Trebuie o anchetă foarte clară la Parchet de ce angajaţi ai primăriei, ai ADP, erau acolo şi se ocupau de alegeri. La ora actuală, matematica e clară. A fost mereu clară. Procesele verbale care s-au încheiat după alegerile de duminică au fost mereu clare. Avem încredere în aceste procese verbale. Eu cred că acum sunt toate încărcate pe site-ul de la AEP. Din câte ştiu eu sunt încă 9 secţii neînchise, la 3-4 se verifică neconcordanţele”, a declarat, marţi, Clotilde Armand, citată de News.ro.

Cu privire la solicitarea PSD de renumărare a tuturor voturilor exprimate în Sectorul 1, candidata alianței de dreapta spune că acest lucru nu este necesar.

„E dificil, pentru că avem procese verbale încheiate după alegeri cu acordul tuturor partidelor. Nu cred că se pot renumăra, pentru că în momentul când s-au încheiat procesele verbale toţi erau de acord. Dacă atunci nu au fost probleme, atunci aceste procese verbale sunt dovada că a fost o numărare corectă. Ce pot spune că mici probleme cu unul, două voturi în plus la alegeri este normal. Eu am încredere în procesul electoral, chiar dacă s-a prelungit foarte mult într-un mod inexplicabil”, a mai afirmat Clotilde Armand.

Amintim că președintele Biroului Electoral al Sectorului 1, procurorul Nicolae Sprîncu, a transmis o adresă către Biroul Electoral Central în care arată că în unele secții de votare au fost descoperite mai multe voturi în urne decât persoanele care s-au prezentat la vot.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW