Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Clotilde Armand, linșată mediatic pe Metropola TV, postul înființat de Florentin Pandele pe bani publici

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 6 februarie 2021

Orice urmă de deontologie a fost abandonată de jurnaliștii postului Metropola TV, înființat pe bani publici de primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele. Într-o emisiune difuzată joi seară, Clotilde Armand, primar al Sectorului 1, a fost linșată mediatic pe tema transferului a patru spitale în administrarea Primăriei Generale.

Totul a pornit de la o decizie a Consiliului Local Sector 1 prin care Spitalul pentru Copii Grigore Alexandrescu, Spitalul de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, Spitalul de Urgenţă Floreasca şi Spitalul de Urgenţe Oftalmologice urmează să fie transferate la Primăria Generală.

Subiectul a fost repede preluat de media apropiată PSD, decizia CL Sector 1 fiind prezentată drept o tăiere a finanțării pentru cele patru spitale, lucru negat de Clotilde Armand.

Propagandă la o televiziune făcută pe banii contribuabililor

În emisiunea de joi seară de la Metropola TV, moderată de Adrian Bucur, una dintre temele centrale a fost presupusa tăiere a finanțării pentru cele patru spitale din Sectorul 1. Invitați au fost avocata Cornelia Lalu, Bogdan Jelea, prezentat drept analist politic, iar prin telefon au intrat Tudor Ionescu, fost consilier general din partea ALDE și finul lui Călin Popescu Tăriceanu, medicul Radu Țincu și Octavian Hoandră.

Încă din debutul discuției, moderatorul Adrian Bucur a indicat nota în care se va îndrepta discuția: „Domnilor, căutăm vaccinul la Sectorul 1 împotriva lui Clotilde Armand. (…) Doamna Armand a tăiat finanțarea spitalelor din București.”

Imediat a preluat ștafeta Tudor Ionescu, care intrase în direct să promoveze o petiție pentru organizarea unei referendum de demitere a primarului Clotilde Armand.

Octavian Hoandră intervine la rândul său: „În logica normală a lucrurilor ar fi să scăpați de această doamnă (n.r. – Clotilde Armand). Într-un fel mă bucură (n.r. – transferul celor patru spitale la PMB) pentru că așa se vor convinge și votanții ce mari personalități au adus cei de la USR PLUS.” 

Adrian Bucur: „Inițiați și o petiție și împotriva lui Nicușor Dan?”

Tudor Ionescu nu mai apucă să răspundă pentru că intervine Bogdan Jelea: „Sunt oamenii aduși de USR PLUS și PNL. Femeia aia (n.r. – Clotilde Armand) a luat decizia cu voturile USR PLUS și PNL.

Adrian Bucur:  Domnule Țincu, ce înseamnă pentru un spital ca Floreasca stoparea finanțării?”

Radu Țincu: Este vorba despre utilități și întreținerea clădirii.” 

Adrian Bucur: Incredibil! Adică esențialul.”

În tot acest iureș, Cornelia Lalu încearcă să pună lucrurile puțin în context: „Este vorba despre o decizie a Curții de Conturi din 2016.”

Avocata este repede întreruptă de Bogdan Jelea, care se întreabă retoric: „Această decizie a fost validată de instanță?”

Adrian Bucur, cel mai pornit împotriva lui Armand, simte nevoia să întărească spusele lui Jelea: „Eu știam că aceste decizii sunt consultative.” 

Cornelia Lalu:Curtea de Conturi a constat că Consiliul Local Sector 1 a preluat acele spitale care ar fi trebuit să fie administrate de Primăria Capitalei.”

Imediat este întreruptă de Adrian Bucur: V-am înțeles. Merge pe litera legii, dar nu pe spiritul ei. Cum să lași spitalele fără apă caldă.”

Radu Țincu intră la rândul său în corul făcut împotriva primarului: „Această aplicare a deciziei Curții de Conturi este făcută într-un moment extrem de prost. Este ca și cum într-un război tai finanțarea armatei. Cred că va avea un impact major asupra acestor spitale. Din puținii bani pentru echipamente medicale vor fi plătite și facturile.”

După o lungă așteptare, Octavin Hoandră intervine, utilizând un limbaj impropriu: „Un singur lucru îmi dă măsura nesimțirii acestei doamne. Ea putea să îi zică lui ăla, lui ‘Plicușor’ (n.r. – referire în termeni peiorativi la Nicușor Dan), trebuie să preiei finanțarea.”

În niciun moment al emisiunii moderatorul Adrian Bucur nu a prezentat poziția lui Clotilde Armand și nici nu a încercat să o contacteze pentru comenta acuzațiile.

Metropola TV, înființată cu aproape o lună înainte de alegeri

Televiziunea Primăriei Voluntari a fost înființată pe 15 august, cu aproape o lună înainte de alegerile locale, iar invitat în cadrul primei emisiuni a fost primarul localității, Florentin Pandele.

La două zile de la lansare, pe 17 august, invitata emisiunii Prime Time a fost Gabriela Firea, primarul general al Capitalei și soția lui Florentin Pandele.

CITEȘTE ȘI: Gabriela Firea, invitată specială la televiziunea înființată de Florentin Pandele pe bani publici

Principalii acționari sunt Consiliul Local Voluntari și echipa de fotbal FC Voluntari, investiția fiind estimată la 1 milion de euro.

Pe 7 ianuarie 2021, Consiliul Național al Audiovizualului a acordat trecerea la acoperire națională pentru Metropola TV, postul fiind disponibil pentru pentru abonații RCS-RDS, Vodafone, Telekom, Orange, INES-IP TV și NextGen.

CITEȘTE ȘI: Reședința în Voluntari și vârsta sub 40 de ani, condiții de angajare la televiziunea înființată de Florentin Pandele pe bani publici / Președintele CNCD: Orice criteriu trebuie să fie justificat

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *