Tuesday, July 7, 2020
Jurnalism corect


Clotilde Armand: Indemnizația netă lunară a unui europarlamentar este de 6826 euro. La această sumă se adaugă diurna și alocația pentru biroul parlamentar

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 24 septembrie 2019 Etichete: , , ,

Peste 6800 de euro este indemnizația netă lunară de care beneficiază un europarlamentar, indiferent de prezență. La această sumă se mai adaugă o diurnă zilnică de 320 de euro, din care fiecare își plătește cazarea, masa și transportul local. Datele au fost făcute publice de europarlamentarul Clotilde Armand, în virtutea transparenței activității pe care a anunțat-o încă de la câștigarea mandatului. 

Armand precizează că europarlamentarii români stau la Bruxelles 3 zile pe săptămână la Bruxelles iar o dată pe lună merg la Strasbourg, pentru 4 zile.

„Europarlamentarii primesc separat o alocație de 4500 euro lunar pentru activitatea birourilor parlamentare. FYI: am aflat informal că doar 17 din cei 750 europarlamentari din mandatul 2014-2019 au returnat banii rămași nefolosiți din această alocație. Eu am folosit sumele primite până acum pentru chiria și echiparea biroului din București (vă voi invita la deschidere în data de 4 octombrie). Voi mai deschide înca 3 birouri parlamentare în afara Bucureștiului. La încetarea mandatului, voi returna Parlamentului European partea din această alocație rămasă nefolosită”, susține europarlamentarul USR pe propriul site.

Clotilde Armand precizează că a recrutat deja 4 asistenți parlamentari, doi de la București și doi de la Bruxelles.

„Asistenții unui europarlamentar sunt plătiți direct de Parlamentul European, în limita sumei brute de 25000 euro lunar. Salariile sunt fixate de Parlament în baza unei grile salariale. Am recrutat până acum 4 asistenți parlamentari, din care 2 la Bruxelles și 2 în București”, mai arată Clotilde Armand.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW