Friday, December 3, 2021
Jurnalism corect


Clotilde Armand: Fosta administrație a efectuat plăți către compania de salubrizare în mod ilegal

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 22 martie 2021

Primăria Sectorului 1 a efectuat plăți către compania de salubrizare Romprest în mod ilegal, în timpul mandatului lui Dan Tudorache, potrivit concluziilor unui control efectuat de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC), prezentate de actualul primar, Clotilde Armand.

Anul trecut (în plin scandal cu compania care trebuia să facă curat la noi în sector) am primit o adresă de la Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice – A.N.R.S.C. prin care eram informați că autoritatea efectuează o acțiune de control având ca obiect verificarea și respectarea serviciilor de salubrizare din Sectorul 1. Zilele trecute A.N.R.S.C. și-a terminat controlul de la Primăria Sectorului 1. Iar concluziile spun un sigur lucru: fosta administrație a efectuat plăți către compania de salubrizare în mod ilegal! Da, da. Este ceea ce am spus și am repetat eu în tot acest timp când compania în cauză a încercat să ne șantajeze lăsând gunoiul neridicat pe străzi și a lansat o campanie mediatică de linșaj la adresa mea, în speranța că vom continua să plătim facturi la suprapreț și emise nelegal. Concluziile raportului A.N.R.S.C. confirmă că modul în care am acționat este unul just și corect”, a scris primarul Sectorului 1, pe Facebook.

ANRSC a sancționat Primăria Sectorului 1 cu 30.000 de lei pentru că a plătit mai multe sume de bani în perioada 2017-2019 fără acordul Consiliului Local, iar Armand a precizat că amenda va fi plătită de fostul primar, Dan Tudorache.

Tot ce s-a plătit nejustificat reprezintă ajutor de stat și trebuie recuperat”, susține primarul Sectorului 1.

Edilul a publicat mai multe măsuri pe care Primăria Sectorului 1 trebuie să le respecte în relația cu firma de salubrizare:

– Autoritățile locale ale Sectorului 1 vor adopta toate măsurile necesare în vederea calculării și recuperării tuturor sumelor plătite nelegal către Compania Romprest SA ca urmare a efectuării de plăți către acest operator la alt tarif față de cel aprobat în Hotărârea de Consiliu Local;

– Autoritățile locale ale Sectorului 1 din București vor proceda la eliminarea tarifului de staționare a tuturor utilajelor din parcul auto;

– Autoritățile locale ale Sectorului 1 din București vor elabora și aproba documentația de atribuire a activității de sortare a deșeurilor de pe raza administrativă a Sectorului 1;

– Autoritățile locale ale Sectorului 1 din București vor adopta printr-un act adițional reducerea duratei contractului la o perioadă de 18 ani”, sunt măsurile impuse de ANRSC.

Pe 15 martie, Curtea de Apel București îi dădea dreptate primarului Sectorului 1 în procesul dintre autoritățile locale și compania Romprest. Instanța susține că edilul putea încheia un contract cu o altă firmă de salubritate, deși Romprest avea „exclusivitate” în Sectorul 1.

Așadar, după ce instanța mi-a dat câștig de cauză și a decis definitiv săptămâna trecută că nu se poate reține în favoarea Companiei Romprest S.A. exclusivitatea prestării serviciului de salubrizare pe aria administrativă a Sectorului 1, o altă autoritate a statului (A.N.R.S.C.) confirmă că fosta administrație a plătit nelegal sume enorme de bani către acest operator fără acordul Consiliului. În ședința de Consiliu Local din data de 23.03.2021, am introdus pe ordinea de zi suplimentară a Consiliului Local mai multe măsuri de reglementare a relației contractuale dintre Primăria Sectorului și operatorul de salubrizare, măsuri recomandate de instanță și de A.N.R.S.C”, a adăugat Clotilde Armand.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: „Războiul gunoaielor” din Sectorul 1: Clotilde Armand a câștigat definitiv unul dintre procesele cu Romprest

Anul trecut (în plin scandal cu compania care trebuia să facă curat la noi în sector) am primit o adresă de la…

Publicată de Clotilde Armand pe Luni, 22 martie 2021

Sursă foto: Clotilde Armand / Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW