Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Clotilde Armand, despre Cultură: Vom sprijini acest sector atât de important

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 5 noiembrie 2020

Clotilde Armand promite că va sprijini sectorul cultural, după o discuție cu actorii Marius Manole, Șerban Pavlu și Anghel Damian. Primarul Sectorului 1 a anunțat că numirile în instituțiile de cultură vor fi complet transparente.

Clotilde Armand a scos în evidență câteva dintre problemele întâmpinate de actori: subfinanțare, lipsa spațiilor în care ar putea să-și desfășoare activitatea și corupția.

Am avut o discuție cu actorii: Marius Manole, Serban Pavlu și Anghel Damian despre domeniul cultural și artistic din Sectorul 1. Mi-au atras atenția că trebuie să fim extrem de vigilenți cu proiectele culturale (în special cu cele realizate doar pe hârtie sau alte sinecuri de dragul ”artei”) și mai ales pe cine numim reprezentant artistic acolo unde este cazul. Le-am transmis că vom schimba felul în care s-au alocat sume imense spre sinecuri de tot felul, le-am promis că totul va fi transparent. De la numirea unui director cultural până la numirea paznicului.

Înțeleg nevoia actorilor români de a juca și problemele întâmpinate de aceștia: subfinanțare, lipsa spațiilor în care actorii își desfășoare activitatea sau eterna corupție. Vom sprijini acest sector atât de important pentru comunitatea.

Avem ambția să construim ceea ce trebuia construit de mult timp. Și împreună facem asta. Ne-am asumat asta.

PS: Îmi dau seama că până acum nu aveați cu cine discuta. Să știți că ușa mea din primărie este deschisă tuturor cetățenilor”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Am avut o discuție cu actorii: Marius Manole, Serban Pavlu și Anghel Damian despre domeniul cultural și artistic din…

Publicată de Clotilde Armand pe Joi, 5 noiembrie 2020

Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *