Tuesday, February 20, 2024
Jurnalism corect


Clotilde Armand cere instituirea stării de alertă în Sectorul 1, din cauza conflictului cu operatorul de salubritate: Acest episod negru cauzat de politicieni corupți și mafia gunoaielor va lua curând sfârșit / UPDATE Ministrul Mediului: Intrarea într-o stare de alertă este o soluție de moment

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 4 iunie 2021

UPDATE Ministrul Mediului susține că intrarea în stare de alertă a Sectorului 1 ar reprezenta o „soluție de moment”, precizând că va avea, în cursul săptămânii viitoare, o întâlnire cu primarul Clotilde Armand.

Intrarea într-o stare de alertă este o soluţie de moment. Am mai avut o situaţie similară într-un sector în care s-a închis o staţie de sortare. Şi atunci s-a apelat la această soluţie juridică şi administrativă. Ajută la găsirea unei soluţii de moment până la trecerea la un sistem sau la o bază nouă contractuală şi juridică. Nu prin amenzi se rezolvă colectarea deşeurilor în Sectorul 1, ci printr-o atitudine responsabilă atât din partea companiei care prestează serviciul, cât şi din partea Primăriei. Cel mai important lucru pentru noi este ca, în această perioadă de dispută juridică, serviciul să fie prestat şi ridicarea gunoiului să fie asigurată”, a declarat Barna Tanczos, în cadrul unei conferințe de presă, citat de Agerpres.

Știrea inițială

Clotilde Armand a cerut Comitetului Local pentru Situații de Urgență să înainteze o adresă către Prefectura Capitalei, prin care să declare stare de alertă în Sectorul 1, din cauza conflictului dintre edil și compania de salubrizare. 

Am solicitat Comitetului Local pentru Situații de Urgență să înainteze Prefecturii Municipiului București o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situației sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 cauzată de șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate”, este anunțul primarului.

Primarul Sectorului 1 susține că a ajuns la un acord cu firmele de sortare a gunoiului, după ce compania Romprest nu și-ar fi achitat datoriile față de acestea.

Am aflat că stațiile de sortare și-au redeschis porțile începând de astăzi dimineață pentru a primi gunoiul colectat de Romprest”, a adăugat edilul.

Edilul face un apel către cetățenii Sectorului 1 să reclame la Poliția Locală situațiile în care deșeurile nu sunt ridicate de pe străzi, menționând că „acest lucru este foarte important”, fără să ofere alte detalii.

Știu că nu este cea mai confortabilă situație: vă citesc mesajele, umblu zilnic în sector și văd cu ochii mei ce se întâmplă. Dar de asta suntem noi aici. Să rezolvăm problemele. Acest episod negru din istoria Sectorului 1 cauzat de politicieni corupți și mafia gunoaielor va lua curând sfârșit. Vă promit”, a precizat Clotilde Armand.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: „Războiul gunoaielor” din Sectorul 1 continuă. Clotilde Armand: Operatorul anunță că nu mai ridică deșeurile. Un nou șantaj de tip mafiot / Edilul recomandă cetățenilor să anunțe Poliția Locală / Poziția Romprest

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW