Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Clotilde Armand a anunțat că bugetul Sectorului 1 a fost adoptat, după 10 încercări / PNL și PSD susțin că nu au votat proiectul

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 1 aprilie 2022

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat vineri, 1 aprilie, că, după 10 încercări nereușite, bugetul pe anul 2022 al Sectorului 1 a fost adoptat, inclusiv prin voturile consilierilor PSD și PNL. Filialele celor două partide susțin, în schimb, că nu au votat proiectul de buget pe care îl cataloghează drept „ilegal” sau „fantezist”, deși consilierii USR și PMP nu pot forma o majoritate. 

Dăm drumul la investiții istorice în Sectorul 1! Avem multe programe și proiecte care așteptau, de două luni, acest vot. Mergem pe mai multe paliere cu investițiile: școli și grădinițe, spitale, infrastructură, mediu și digitalizare”, a anunțat, vineri, Clotilde Armand, pe Facebook.

Edilul susține că, deși bugetul a fost aprobat cu o întârziere de 2 luni, la finalul anului vor exista peste 2.000 de apartamente racordate în programul „Termoficare de la soare” și că, pe parcursul anului 2022, vor fi modernizate și reamenajate marile parcuri din administrarea Sectorului 1.

Nu am înțeles să cedez nicio clipă șantajului USL. Și uitați că bugetul propus de mine în urmă cu două luni, care mai ieri era declarat „ilegal” de consilierii PNL PSD, a fost votat tocmai de aceștia. Astăzi au înțeles că este legal totul. După unsprezece ședințe”, susține edilul.

Deși Clotilde Armand susține că bugetul a fost adoptat inclusiv prin voturile consilierilor PNL și PSD, cele două filiale susțin contrariul.

PNL nu a votat și nu va vota niciodată un buget ILEGAL. Vom face sesizare la prefect pentru controlul legalității”, potrivit unei postări pe Facebook a filialei PNL Sector 1.

Și Florin Manole, liderul PSD Sector 1, susține că cei 9 consilieri social-democrați nu au votat bugetul propus de Clotilde Armand.

Consilierii locali ai PSD Sector 1 au impus astăzi, în ședința consiliului, 40 de amendamente la bugetul sectorului. De la finanțarea investițiilor în școli și spitale, la investiții in producția de energie termica prin CET Grivița. Pentru că multe alte proiecte din buget sunt niște fantezii ridicole ale celui mai incompetent primar din istoria Bucureștiului, la votul final am votat împotrivă. 9 consilieri locali PSD, 9 voturi contra lui Armand”, a scris Florin Manole, pe Facebook.

Consiliul Local al Sectorului 1 este format din 27 de consilieri. Pentru ca un proiect să fie aprobat, este nevoie de votul majorității consilierilor, adică cel puțin 14 dintre aceștia.

USR are 9 consilieri locali, PMP are 3 consilieri locali, PSD are 9 consilieri locali, iar PNL are 6 consilieri locali. Matematic, bugetul Sectorului 1 nu putea fi aprobat doar prin voturile consilierilor USR și PMP.

Pe 30 martie, Clotilde Armand a anunțat că va cere în justiție dizolvarea Consiliului Local al Sectorului 1 și că a depus plângeri pentru abuz în serviciu pe numele unor consilieri, întrucât proiectul de buget a fost respins în 10 ședințe ale CLS1.

CITEȘTE ȘI: Clotilde Armand cere dizolvarea Consiliului Local al Sectorului 1, pe fondul scandalului legat de bugetul pe anul 2022 / Reacția PSD și PNL

Sursă foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW