Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Clipuri cu conținut electoral, pe panouri stradale din Sectorul 5 / Administratorul a fost amendat cu 1.000 de lei

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 27 septembrie 2020 Etichete: , ,

Două panouri video din Sectorul 5 rulau clipuri cu conținut electoral, potrivit unui comunicat MAI. Administratorul panourilor a fost amendat cu 1.000 de lei.

 

În această zi, aproximativ 3000 de polițiști, jandarmi, pompieri și alte forțe din cadrul Ministerului Afacerilor Interne acționează pentru bună desfășurare a procesului alegerilor locale.
Suntem la datorie pentru a veni în sprijinul comunității, suntem la datorie pentru a interveni acolo unde este nevoie de noi.
Până la această oră au fost semnalate 40 de situații, ca posibile incidente.
10 dintre ele nu se confirmă, alte 24 de situații sunt în verificare.
În acest sens exemplificăm:
Astăzi, prin apel 112 a fost sesizat faptul că pe două panouri video, amplasate în sectorul 5, ar rula clipuri cu conținut electoral.
La cele două locații, pentru verificări, s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 18.
A fost identificat administratorul direcției ce gestionează panourile video și i s-a aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 1000 de lei, conform Legii nr.115 din 19 mai 2015
pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale. De asemenea, i s-a pus în vedere să stopeze rularea clipurilor în cauză.
A fost informat Biroul Electoral cu privire la situație.

De asemenea sunt verificate toate aspectele ce țin de respectarea prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Menționăm că au fost aplicate și sancțiuni contravenționale pentru încălcări ale prevederilor Legii nr 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială.

La finalizarea procesului de vot, conducătorii auto care vor transporta buletinele de vot, vor fi testați, așa cum a fost și ieri, la momentul în care au fost transportate buletinele de vot către secțiile de votare.
Vă asiguram că suntem la datorie și ca nu se tolerează nicio abatere de la lege, de la litera și spiritul ei”, potrivit unui comunicat transmis de MAI.

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW