Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Claudiu Năsui, despre numirea unei foste colaboratoare a Securității la Ministerul Economiei: Nu are o decizie definitivă în sensul acesta. Doamna a performat în Administrație

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 28 ianuarie 2021

Claudiu Năsui a propus-o în funcția de director general adjunct în cadrul Ministerului Economiei pe Claudia Florina Priescaru, care ar fi colaborat cu Securitatea, potrivit unei decizii nedefinitive a Curții de Apel București, și ar fi apropiată de fostul ministru al PSD, Eugen Teodorovici. Ministrul susține că are nevoie de oameni cu experiență în administrație și își apără propunerea, precizând că își va schimba „strategia”, în momentul în care instanța va dovedi definitiv că Prisecaru a colaborat cu poliția politică comunistă. 

Năsui își apără decizia de a o aduce pe Claudia Florina Prisecaru la Ministerul Economiei, argumentând că ar avea nevoie de oameni cu experiență pentru a-și completa echipa.

E nevoie de oameni, de persoane care au experiență în administrație, care sunt funcționari publici. Doamna este director general adjunct, acum, în Finanțe și a venit într-un post de director adjunct în Ministerul Economiei(…)E o persoană care și-a demonstrat abilitățile administrative în Ministerul Finanțelor(…)Eu n-am nici măcar secretar general, dar ne descurcăm, o să vină și secretari de stat. Deocamdată nu am un aparat de lucru. În Ministerul Finanțelor doamna a performat”, a spus Claudiu Năsui, miercuri seară, la Digi24.

Ministrul a precizat că directorul adjunct din Ministerul Finanțelor i-ar fi fost „recomandat de niște oameni care sunt în administrația publică”.

Întrebat dacă este deranjat de colaborarea acesteia cu Securitatea, ministrul Economiei a răspuns că nu există o decizie definitivă în acest sens.

Ba da, dar nu cred că a colaborat cu Securitatea, pentru că nu are o decizie definitivă în sensul acesta. Dacă va avea o decizie definitivă, o să regândim strategia”, a spus ministrul Economiei.

Lucrează în Ministerul Finanțelor din 1993

Claudia Florina Prisecaru a lucrat în Ministerul Finanțelor din anul 1993, începând ca referent. Din anul 1998 a devenit expert în Administrare imobile.

Între 2000 și 2014 a fost șef serviciu, iar în 2017 a devenit director în domeniul “Administrare imobile; derulare contracte utilitati, servicii, lucrari; coordonarea si organizarea patrimoniului MFP”.

Ulterior, a mai ocupat funcția de secretar general adjunct și a lucrat în cadrul Direcției generale de servicii interne și achiziții publice.

Curtea de Apel București a constatat că Prisecaru a fost colaboratoare a Securității în anul 2019. Decizia nu este definitivă.

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Information here to that Topic: mainnews.ro/claudiu-nasui-despre-numirea-unei-foste-colaboratoare-a-securitatii-la-ministerul-economiei-nu-are-o-decizie-definitiva-in-sensul-acesta-doamna-a-performat-in-administratie/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More Info here on that Topic: mainnews.ro/claudiu-nasui-despre-numirea-unei-foste-colaboratoare-a-securitatii-la-ministerul-economiei-nu-are-o-decizie-definitiva-in-sensul-acesta-doamna-a-performat-in-administratie/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you can find 20563 additional Information on that Topic: mainnews.ro/claudiu-nasui-despre-numirea-unei-foste-colaboratoare-a-securitatii-la-ministerul-economiei-nu-are-o-decizie-definitiva-in-sensul-acesta-doamna-a-performat-in-administratie…

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *