Friday, April 3, 2020
Jurnalism corect


Claudiu Manda își serbează ziua de naștere pe banii Parlamentului European/ 30 de senatori români, invitați lde europarlamentar la Strasbourg

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 12 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Europarlamentarul Claudiu Manda a invitat, în perioada 16 – 19 decembrie, 30 de senatori PSD la Strasbourg. În acea perioadă are loc sesiunea plenară a Parlamentului European, iar invitații lui Manda ar veni la “un schimb de experiență”. Mulți dintre politicieni spun însă că au fost invitați la ziua de naștere a europarlamentarului, care este pe 20 decembrie.

Claudiu Manda a declarat, pentru G4Media, că i-a invitat pe senatorii români la “un schimb de experiență, pentru a implementa și în țară exemplele de bune practici din PE”.

“Această posibilitate de a avea invitați la Parlamentul European există în bugetul delegației social-democrate. Am considerat că e oportun să existe un schimb de experiență despre cum funcționează Parlamentul European, modele de bune practici și poate găsim elemente comune. Interesul nostru e să preluăm și să implementăm în activitatea Parlamentului României exemplele bune din Parlamentul European”, a declarat Manda.

Unii dintre politicieni au declarant însă că au fost invitați la ziua de naștere a lui Claudiu Manda.

Activitatea Senatului va fi blocată săptămâna viitoare din cauza absenței celor 30 de senatori, într-o perioadă în care pe agenda de lucru există proiecte de legi importante.

„Am aflat de la niște colegi din Senat, că domnul Manda i-a invitat la ziua sa de naștere, la Bruxelles, și că le asigură transportul si cazarea. Mi s-a părut revoltător, sunt totuși 30 de persoane, banii de la Parlamentul Europena sunt tot fonduri publice”, a declarat un senator.

Citeste si:  Coronavirus pe un vas de croazieră, în Italia. Doi turiști chinezi, plasați în carantină

Printre invitații lui Manda se numără Bogdan Matei, Radu Preda, Daniel Butunoiu, Pavel Marian, Marius Dunca,  Radu Oprea sau Florian Bodog.

Fiecare europarlamentar are dreptul la 110 invitații pe an, la Bruxelles sau la Strasbourg. Parlamentul European asigură cheltuielile pentru transport și cazare

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW