Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


CJUE a respins solicitarea Tribunalului Neamț de a formula o opinie referitoare la infracțiunea de abuz în serviciu

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 26 mai 2021

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a respins ca inadmisibilă o solicitare formulată de Tribunalul Neamț de a formula o opinie referitoare la definiția din Codul de procedură penală a infracțiunii de abuz în serviciu.

„În aceste condiții, trebuie să se constate că instanța de trimitere nu a expus cu un nivel suficient de claritate și de precizie motivele care au determinat‑o să adreseze întrebarea sa și nici legătura pe care o stabilește între dispoziția națională de drept penal aplicabilă litigiului principal și dreptul Uniunii. Prin urmare, această instanță nu a îndeplinit cerința care figurează la articolul 94 litera (c) din Regulamentul de procedură. Având în vedere considerațiile care precedă, trebuie să se decidă, în temeiul articolului 53 alineatul (2) din Regulamentul de procedură, că prezenta cerere de decizie preliminară este vădit inadmisibilă”, arată CJUE.

Conducerea Tribunalului Neamț solicitase CJUE să se pronunțe dacă definiția din Codul Penal a infracțiunii de abuz în serviciu respectă statul de drept.

 

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW