Friday, May 3, 2024
Jurnalism corect


Ciucă și Ciolacu dau asigurări că România nu rămâne fără energie

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 8 septembrie 2022 Etichete: , , , ,

Premierul Nicolae Ciucă și președintele PSD, Marcel Ciolacu, au dat asigurări joi, 8 septembrie, că România nu va rămâne fără energie electrică. 

„România nu rămâne fără energie”, a declarat Ciolacu joi, după ce a participat, alături de șeful Guvernului, la Conferința internațională „Curtea de Conturi a României – Digitalizare în audit”, eveniment aniversar organizat cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la adoptarea legii de reînființare a instituției.

La rândul său, prim-ministrul a precizat că deja a fost aprobat planul de iarnă.

„Avem deja planul de iarnă aprobat, România nu va rămâne fără energie. Din analiza de până cum, nu identificăm riscul ca țara noastră să rămână fără energie. Trebuie să avem ipoteze și scenarii, inclusiv un scenariu negru în care neprevăzutul se poate întâmpla și, atunci, la comandamentul de săptămâna viitoare, fix acestea le vom discuta și vom stabili ce avem de făcut. Există o punere în aplicare a unui sistem gradual de măsuri, care au ca prim obiectiv să menținem aprovizionarea cu energie a cetățenilor”, a declarat liderul Executivului.

Context

Guvernul a adoptat în ședința de miercuri, 7 septembrie, planul de iarnă pentru asigurarea continuității furnizării cu energie pentru iarna anului 2022-203, elaborat de Ministerul Energiei.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Energiei Dragoș Drăgan, planul de iarnă prezintă prognoze pe diferite tipuri de orizont cu privire la evoluția cererii și a producerii de energie electrică, a perspectivelor de aprovizionare cu energie pentru toate domeniile de activitate precum și corelarea acestora cu posibilitățile de acoperire a cerințelor.

Astfel, obiectivele Planului de iarnă sunt evaluarea consumului de energie electrică a țării în perioada 1 noiembrie 2022 – 31 martie 2023, evaluare care are ca obiectiv satisfacerea cerințelor la parametrii de calitate și siguranță în alimentare în condițiile funcționării stabile a sistemului electro-energetic național, precum stabilirea totodată și a resurselor energetice necesare acoperirii consumului precum și evaluarea resurselor financiare necesare.

Documentul a fost întocmit pe baza consumului de energie electrică realizat în anii anteriori, a analizării prognozelor realizate de Comisia Națională de Strategie și Prognoză și de dispecerul național, a precizat Dragoș Drăgan.

CITEȘTE ȘI Guvernul a adoptat Planul de iarnă în domeniul energiei UPDATE

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *