Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


Ciucă s-a întâlnit cu antreprenorii: Oamenii de afaceri vor un cadru fiscal predictibil și echilibrat

By Dragomir Georgiana , in Politic Stirile zilei , at 9 august 2023 Etichete: , , , , ,

Preşedintele Senatului și liderul PNL, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit, miercuri,  cu reprezentanții Confederației Patronale „Concordia” și ai Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România. Discuția a vizta noile măsuri fiscale care ar urma să intre în vigoare, pentru reducerea deficitului bugetar. Ciucă susține că  mediul de afaceri trebuie să rămână „cel puțin la fel de puternic pentru a putea reprezenta în continuare motorul dezvoltării României”.

Ciucă a precizat că opiniile oamenilor de afaceri sunt esențiale, înainte de orice modificare fiscală.

„Oamenii de afaceri au adăugat că vor un cadru fiscal predictibil și echilibrat, care să asigure stabilitatea necesară depășirii unor perioade de criză și să ofere premise pentru o creștere economică susținută”, a scris președintele Senatului, pe Facebook.

Discuțiile din coaliție pe tema reducerii cheltuielilor bugetare, respectiv deficitului bugetar vor continua și în perioada următoare. Ciucă a menționat că este așteptată opinia specialiștilor pe tema impozitelor care ar urma să se aplice  profesiilor liberale, antreprenorilor.

La acest moment, există doar un draft(n.r. document în lucru) cu modificările fiscale menite să „adune” bani la bugetul de stat, iar din cuprinsul acestuia reiese că se va majora impozitul pe dividende, iar TVA va crește la anumite bunuri și servicii. Aceste măsuri fiscale propuse de coaliția de guvernare ar urma să scadă puterea de cumpărare a românilor, spune analistul economic Adrian Negrescu.

„Se va adânci inflația. În realitate, vom avea mai puțini bani și vom fi mai săraci. Creșterea taxelor înseamnă inflație”, a menționat Adrian Negrescu, pentru Main News, referindu-se  la consumatorii de rând, care nu lucrează în sistemul public și nici nu sunt antreprenori.

De ce oamenii de afaceri ar fi cei mai afectați din cauza noilor măsuri fiscale

Potrivit unor surse politice, impozitul pe dividende ar urma să crească de la  la 8% la 10%, iar analistul economic Adrian Negrescu consideră că acest lucru nu va avea efectul scontat, de a aduce bani la buget, ci va contribui la creșterea evaziunii fiscale.

„Antreprenorii vor fi cei mai afectați. Va fi o lovitură foarte pternică pentru ei. Și banii la buget vin din mediul privat, nicidecum din sistemul bugetar. Am asistat la un simulacru de reducere a cheltuielilor bugetare. Este o sumă infimă raportată la deficitul bugetar”, a concluzionat analistul economic Adrian Negrescu, pentru Main News.

În cursul săptămânii viitoare, ar urma să fie aprobate Ordonanțele privind reducerea cheltuielilor bugetare, respesctiv a deficitului bugetar.

Sursă foto: Facebook 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW